Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Prosus en tips voor 2020

Liveblog: Prosus en tips voor 2020

Update 13:35 uur: Tips voor 2020

Bob Homan en Sander van Baren gaven bij RTLZ Beursinside tips voor 2020. Als u wilt horen welke aandelen u moet hebben dan vindt u die in de link in de onderstaande tweet.


Update 11:30 uur: Kiadis

Opnieuw stijgt het biotechaandeel Kiadis flink. Is er een shorter actief? Er zijn nauwelijks shortposities bekend in Kiadis; de laatste melding is al van meer dan een jaar geleden. In België zijn een paar andere biotechaandelen ook flink gestegen, zoals Celyad (+18%) en ASIT Biotech (+20%) die hetzelfde overkwam. 

Vooralsnog staan we voor een raadsel: in het geval van Kiadis is het evident dat hun belangrijkste onderzoeksmedicijn is stopgezet en dat het bedrijf zich nu focust op de eerder dit jaar overgenomen onderzoeken van Cytosen. Het aandeel is nu speelbal van speculanten waardoor het alle kanten opvliegt. 

De ceo van Kiadis, Arthur Lahr, spreekt op 30 november a.s. in Rotterdam bij het congres van de SRB, een afsplitsing van de VEB. Niet alleen Kiadis is daar aanwezig, ook de ceo's van ICT Group (Jos Bleije), Basic-Fit (René Moos) en Snowworld (W. Moerman) geven acte de présence.

Het programma is in het Groothandelsgebouw in Rotterdam (naast CS) en duurt van 09:50 tot 16:00 uur. Niet-leden van de SRB betalen €60 maar daar zit een lunch bij in én een mandje fruit uit de Betuwe. Aanmelden kan via de website van de SRB, www.stichtingsrb.nl of via mail naar info@stichtingsrb.nl

 


Update 11:15 uur: Berdowski en Niels

Onze Niels zit zometeen bij BNR om radioluisteraars bij te praten over de beurs vandaag. In hetzelfde programma zit Peter Berdowski, de ceo van Boskalis, dat vanochtend een aantal leuke orders bekendmaakte. Uit ons nieuwsbericht:

De verschillende opdrachten voor zwaar zeetransport die Boskalis heeft binnengesleept zijn positief en geven aan dat de vooruitzichten in die sector aan het verbeteren zijn. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op het nieuws. De orders hebben een gezamenlijke waarde van circa 120 miljoen dollar. Het merendeel van de projecten zal naar verwachting in 2021 en 2022 worden uitgevoerd.

Volgens KBC liet Boskalis zich in de handelsupdate over het derde kwartaal al positiever uit over zwaar zeetransport. De Belgische bank stelt wel dat het herstel nog steeds broos is en wordt beïnvloed door macro-economische omstandigheden. KBC hanteert een accumulate-advies voor Boskalis, met een koersdoel van 22 euro. ING sprak eveneens van gunstig nieuws voor Boskalis, met uitbreiding van de orderportefeuille bij zwaar zeetransport. De bank heeft een buy-advies en een koersdoel van 26,25 euro voor de onderneming.

U kunt het programma hier beluisteren en hier zelfs zien

 


Update 11:15 uur: Prosus en Takeaway

Het gevecht rond JustEat verhevigt zich. Prosus stuurt een mail uit waarin het aandeelhouders waarschuwt voor tegenvallende koersontwikkeling bij JustEat, zoals bij Amerikaanse tegenhanger GrubHub. Dat laatste bedrijf daalde fors naar aanleiding van tegenvallende kwartaalresultaten.  

Het bod van Prosus bedroeg £7,10, een cashbod, terwijl Takeaway een bod in aandelen deed. Omgerekend is dat, met de huidige koersstijging van €71 naar weer €83, ongeveer £6,94. Het bod is 0.09744 * het aandeel Takeaway, gedeeld door het Britse pond. De keuze die aandeelhouders JustEat moeten maken is derhalve óf een zak geld, óf meedoen in de nieuwe combinatie Takeaway/JustEat. 

 



De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links