Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Bouwers

Liveblog: Bouwers

Update 12:15 uur: Hugo Boss en Publicis

Vandaag wordt eens te meer duidelijk, ondanks fraai Fagron en SAP, dat ons een guur Q3-cijferrondje staat te wachten. Hugo Boss en Publicis hebben baggercijfers en waarschuwen voor alles wat los en vast zit. Het blijft niet onopgemerkt. Grafieken over twee jaar, zeg maar sinds de conjunctuur begon terug te lopen.

Omzetpiek op de daling, is dit een - sorry, maar zo heet het nu eenmaal op de vloer - uitkotsmomentje voor Hugo Boss...?

Het plaatje van Publicis is vergelijkbaar, maar minder drastisch.

 


Update 12:00 uur: Brexit

In 1907 regelde JP Morgan himself in zijn eentje, gewoon bij hem thuis, dat de VS niet in een economisch, financieel en beursravijn kukelde. Dat was zeker Peak JP Morgan, maar dit telt wellicht ook. Het pond vliegt in ieder geval vandaag op brexithoop, om het zo maar te noemen.

 


Update 11:50 uur: Bankieren bij DNB?

Goed idee of niet? Citaat:

De rekening bij De Nederlandsche Bank moet een betaalrekening worden, waar mensen het geld op zetten dat ze maandelijks gebruiken. Het salaris wordt daarop gestort en de rekeningen worden ermee betaald. Spaargeld staat nog wel bij commerciële banken.

"Rens van Tilburg, econoom aan de Universiteit Utrecht en een van de ondertekenaars: "Er is dan een reden minder om banken te redden als die in problemen komen. Iedereen heeft dan tenslotte bij De Nederlandsche Bank een rekening waar je betaalgeld staat."

Het CPB haakt ook al in:

 


Update 10:30 uur: SAP

U bent misschien geneigd te denken dat SAP 8% stijgt op het vertrek van CEO Bill McDermott. Dat denk ik niet, want behalve zijn vertrek meldde SAP maar meteen ook uitstekende Q3-cijfers. Daar lijkt de hele Europese sector vandaag mede op te stijgen.

Wat heet, die McDermott, die negen jaar CEO was, heeft op het eerste gezicht  prima gepresteerd. Mooi, rustig, regelmatig fonds en mooie belegging is dit. De waardering is nog het meest volatiel, dat zegt altijd genoeg.

Met een waarde van €128 miljard is SAP het grootste technologiebedrijf in de EU. Met nummer twee ASML (€98 miljard) zijn dit trouwens de enige techs in de Euro Stoxx 50. Ze betalen nog dividend ook. En als dit zo doorgaat is over een paar jaar ASML de grootste :-) 

 


Update 10:00 uur: Bouwers

Mooi symbolisch filmpje. Met het afzinken van de sluisdeuren is het zinken van de aandelenkoersen even gestuit. Even afgezien van alle beursellende die her en der een tegenvallertje heeft opgeleverd, is het natuurlijk gewoon ontzettend gaaf wat BAM en VolkerWessels hier bouwen. Wat. Een. Sluis.

BAM staat 12,5% boven haar laatse bodem en Heijmans - dat vandaag een opdracht bekendmaakt - is 10,3% gestegen vanaf de laatste low. De bodem in VolkerWessels is van langer terug en technisch begint de grafiek nu interessant te worden?

Kijk aan, Nico heeft al een heel verhaal. Citaatje, de kans op weer tegenvallers is nu dan eindelijk vrijwel verkeken? 

Het is te snel om te zeggen dat het werk nu grotendeels gedaan is, maar het plaatsen van deze tweede deurkas werd algemeen gezien als de grootste bottleneck en dat is nu gefixt.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links