Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Beurzen staan te trappelen

TA: Beurzen staan te trappelen

De Nederlandse beurs, dit jaar al 17,5% opgelopen, flirt met de top van juli rond 586,32. Aandelen staan te trappelen.

Het uitstel van Amerikaanse importtarieven op Chinese producten geeft beleggers hoop. Er komt weer wat schot in het handelsconflict.

Beleggers reageren bovendien positief op het rentebesluit van de ECB, die flink ingrijpt om de Europese economie te stimuleren.

De Europese aandelenbeurzen, met de AEX voorop, staan dan ook te trappelen om de uptrend door te zetten. Het hobbeltje dat nog genomen moet worden, wordt gevormd door de recente koerstoppen. Op de meeste Europese aandelenbeurzen bedraagt de ruimte tot aan de cruciale weerstanden tussen de 0,5% en 2%.

Deze keer gun ik de Europese beurzen een technische blik.

Sentiment bij AEX nog steeds positief

De Nederlandse beurs is slechts 2% verwijderd van haar barrière van 586,32 punten. De AEX weet nog steeds hogere bodems te vormen. Technisch bezien is er duidelijk sprake van bodemvorming. We zien een aantrekkende vraag naar Nederlandse aandelen.

Er komt pas weer ruimte voor een verdere opmars na een overtuigende doorbraak en slotstand boven de weerstand van 586,32 punten (gevormd op 25 juli).

Het eerstvolgende koersdoel ligt daarna in de range van 600-609 punten. Steun handhaven we voorlopig op 534,49 punten (de bodem van 3 juni).


DAX index blijft sterk

De Duitse beurs (DAX index in Frankfurt) ontwikkelt zich technisch bezien nog steeds opwaarts. De ruimte tot aan de cruciale weerstand van 12.656,05 punten (de top van 4 juli) bedraagt amper 2%.

Steun ligt op 11.551,99 punten (de bodem van 26 augustus).

Europees beursgemiddelde stuit op weerstand

De recente correcties van de Euro Stoxx 50 index vinden plaats binnen de stijgende trend. De ruimte tot de weerstand van 3.549,26 punten (gevormd op 5 juli) bedraagt minder dan 0,3%.

Na een uitbraak wordt 3.596,20 het volgende opwaartse koersdoel. Er ligt steun op 3.273,68 punten (de bodem van 8 maart).

Franse beurs zet weerstand onder druk

De CAC40 index in Parijs sloot minder dan 0,25% onder de weerstand van 5.657,44 punten (gevormd op 21 mei 2018). De recente hogere koersbodems signaleren nog steeds kopers in de markt.

Indien de weerstand opwaarts wordt gebroken, kan de CAC40 index verder omhoog. De steun ligt rond 5.152,30 punten (de bodem van 3 juni).

Beurs van Brussel herstelt sterk

De Bel 20 index verbetert op de korte termijn, nu de correctieve fase naar boven wordt gebroken. De beurs van Brussel laat, afgezien hiervan, bewegingen zien boven de steun van 3.382,83 punten (de bodem van 3 juni).

Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven de weerstand van 3.868,32 punten (de top van 15 april) noodzakelijk. De steun moet wel stand weten te houden.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
171 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
shortie
0
quote:

shortie schreef op 15 september 2019 23:20:


[...]

Deze gaat geloof ik ook vanaf 00:00 weer gewoon lopen...
www.plus500.nl/Instruments/CL


Plus 14%. Niet flauw.
Formule1-Fan
0
12% weer, naairj, allemaal gam brekers spel om alles posities gam te doen, nu pas op 77 sh kans, duur aankoop, nooit mag je goedkoop erbij zijn.
shortie
0
Rustig slapen. Reparatietroepen zijn al lang weer gebeld dus zolang er vannacht geen drones meer overvliegen staan de US futs morgenvroeg waarschijnlijk al weer keurig rond de nul of zelfs in de plus. Kijk er niet meer van op in ieder geval....
Tot vanmiddag/vanavond.
ttroo
0
America locked and loaded. Ze gaan geen obligaties sturen naar Iran. Risico's. Kennen we het woord nog? Who Will be the Empire? Want die Strikes back, volgens een bepaalde film. Rode futures. Chinese data draagt daar aan bij. Kan wel eens de start van de algehele daling worden, met mogelijk de moeder. Afhankelijk wat er verder gaat gebeuren op het wereld toneel. Woensdag nog de Fed. Boris roept hoe lekker Brexit deal ontwikkelingen gáan. Het is all in.
ttroo
0
Ben ik getipt? Vrijdag mijn short positie Wti met klein geld gesloten. Ik verklaar onschuldig.
Formule1-Fan
0
ik vind dit een naai streek, om alles uit gam te schieten en dan niks meer over te hebben, veel beleggers gedupeerd, alles shorts vanaf 72 gam gam.
in brendt en wti.

Deden ze ook met kerstmis zo opzettelijk alles gam doen van dow jones, longs indexen en shorts om te zorgen dat eu duur kon terug kopen en geld ophgalen.
Optiefan
0
Dramatische Chinese Cijfers over export en import toch reageerde de dow future nauwelijks. Hmm..
shortie
0
quote:

Optiefan schreef op 16 september 2019 07:20:


Dramatische Chinese Cijfers over export en import toch reageerde de dow future nauwelijks. Hmm..


What's new....
171 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 07:30 TA: Geen technische schade voor ... 375
  2. 19 feb TA: Energie omlaag, obligaties e... 290
  3. 18 feb TA: Redelijke omzetten 328