Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Amerika blijft achter

TA: Amerika blijft achter

De aandelenbeurzen wisten de afgelopen dagen weer iets verder te herstellen. Het valt op dat momenteel vooral de Europese beurzen hard opveren en dat de Amerikaanse indices wat achterblijven.

De Amerikaanse dollar is de laatste weken hard opgelopen en zorgt daarmee voor druk op de aandelenkoersen. De dure dollar lijkt daarmee een groter herstel vooralsnog in de weg te staan.

AEX index zet herstel door

De Nederlandse beurs heeft een mooie draai omhoog gemaakt. De AEX index is na het afronden van de bodemformatie de afgelopen dagen verder opgelopen. De twee koersgaten van begin augustus zijn hiermee volledig gedicht.

Nu de eerste koersdoelen van dit herstel zijn behaald, zou er mogelijk wat gas terug kunnen worden genomen. Zolang de index boven het 25-daags gemiddelde noteert, blijft het beeld echter positief.

Een nieuwe hogere koersbodem boven de toppen van augustus zal het herstel versterken. Het volgende koersdoel ligt nu op de top van eind juli rond 586,32.

Dow Jones index stuit op de weerstand

De Dow Jones index is recent voor de derde keer op de weerstand rond 26.427 punten gestuit. De index beweegt al een maand zijwaarts onder deze weerstand en heeft moeite om het herstel verder vorm te geven. Het technisch beeld klaart pas verder op wanneer de weerstand daadwerkelijk wordt gebroken.

Zolang de weerstand intact is, kan ook een nieuwe koersdaling niet worden uitgesloten. De steun rond 25.340 punten moet standhouden om een grotere daling te voorkomen.

S&P 500 index mist kracht

Het technische plaatje van de S&P 500 index oogt ook neutraal. De index, die bestaat uit de 500 grootste beursgenoteerde Amerikaanse ondernemingen, is de afgelopen weken per saldo weinig opgeschoten.

De index beweegt binnen een smalle neutrale bandbreedte tussen steun 2.822 en weerstand 2.943 punten. De bewegingen binnen deze bandbreedte zijn volatiel, maar leveren uiteindelijk geen duidelijke richting op. De mogelijke hogere koersbodem duidt wel op toenemende vraag.

Pas wanneer de bandbreedte wordt verlaten, zal er nieuwe richting worden gekozen. Als de weerstand wordt gebroken, kan de index een aanval gaan doen op het all-time high van eind juli.

Nasdaq index kijkt opzij

De Amerikaanse technologiebeurs beweegt ook binnen een neutrale bandbreedte, maar laat steeds kleinere koersbewegingen zien. De onzekerheid onder beleggers zorgt ervoor dat de koersuitslagen steeds kleiner worden.

Een uitbraak uit deze driehoek zal echter niet lang op zich laten wachten. Binnenkort zal de index richting kiezen en dan zal de steun of de weerstand weer worden getest. Pas na een uitbraak uit de bandbreedte zal er meer duidelijkheid komen over het verdere koersverloop.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

175 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2019 07:53
    Frank (van dongen) of moet ik zeggen Cees Smit zijn short voorspelling loopt weer mank. Eerst op 540 het moet dalen, we gaan nog verder dalen. Gisteren 10 punten lager op 560 nu is de ruimte echt op naar boven, ik snap het niet etc etc alle profs zijn somber, allle zelf verklaarde guru’s zijn somber, bla bla bla luister nooit naar die knakkers. Tip vd eeuw. Ik ga ff harken. Laterr
  2. [verwijderd] 5 september 2019 07:58
    quote:

    shortie schreef op 5 september 2019 07:52:

    Boel lijkt via de futs in ieder geval behoorlijk uit te willen breken nu.
    Was er vannacht een handelakkoord of zo. ;)
    We daalden op geo politieke onrust nu stijgt het vanwege geo politiek rustiger vaarwater.
    Nepdaling waarbij geen rekening is gehouden naar de honger naar rendement (rente 0%) en de zeer behoorlijke kwartaalcijfers.

    Tjop
  3. forum rang 6 shortie 5 september 2019 08:41
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 5 september 2019 07:58:

    [...]

    We daalden op geo politieke onrust nu stijgt het vanwege geo politiek rustiger vaarwater.
    Nepdaling waarbij geen rekening is gehouden naar de honger naar rendement (rente 0%) en de zeer behoorlijke kwartaalcijfers.

    Tjop
    Ze denken dat de boel in Hong Kong nu volledig gesust is maar ik denk dat ze zich daarin nog wel eens flink kunnen vergissen. Hebben die wet "a little too late" teruggetrokken. Verwacht dat de demonstraties ook komende tijd nog gewoon doorgaan.
    Ook in het VK geeft het uitstel alleen nog maar langer onzekerheid.

    VS vannacht dus uitgebroken boven de bovenste horizontale lijn en op ondermeer de NQ een nieuw hoger topje waardoor er nu een (al dan niet voltooide) 5-wave golf staat.
    Tis nu zaak dat ze komende dagen boven de uitbraakniveaus consolideren om verdere stijging te kunnen hervatten.
    Vandaag zien of ze deze midnight uitbraak kunnen vasthouden richting vanavond of dat we wellicht met een tweede valse uitbraak te maken hebben.
    Banencijfers vanmiddag kunnen belangrijke factor gaan spelen nu.

    Zit zelf nu met 7.650-7.700-7.750 shorts op de Nasdaq.
    Die laatste werd vannacht getriggered.
    Redelijk onder water alles maar heb er vertrouwen in dat het goed komt.
    Ruimte naar boven blijft vooralsnog beperkt.
  4. forum rang 6 shortie 5 september 2019 08:48
    Grappig die handelshoop...

    PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China en de Verenigde Staten houden begin oktober handelsgesprekken in Washington. Dat heeft de Chinese vicepremier Liu He bekendgemaakt na een telefoongesprek met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin. De verwachting was dat de gesprekken plaats zouden vinden in september.

    Liu gaat begin volgende maand naar de VS om met onder meer Mnuchin te spreken. Deze maand worden de gesprekken voorbereid door lagere overheidsmedewerkers van beide kanten.

    De kansen op een oplossing voor de handelsoorlog tussen beide landen lijken hierdoor toe te nemen. Mocht er geen doorbraak komen, dan worden de invoertarieven die beide landen hebben opgelegd waarschijnlijk weer verhoogd op 15 december.
    Twijfel aan bereidheid China
    "China en de VS willen allebei niet de schuld krijgen van het laten escaleren van het conflict", zegt een Chinese diplomaat. "Maar de gesprekken betekenen niet dat de partijen ook daadwerkelijk dichter bij elkaar gaan komen."

    Afspraakje voor de buhne dus?
175 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links