Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Pharming live

Liveblog: Pharming live

Update 16:05: NIBC

NIBC (-4,8%) gaat vandaag lelijk onderuit. Okee, het aandeel gaat vandaag €0,25 ex-dividend, maar hiervoor gecorrigeerd staat er een min van 1,5% op het bord. Dat terwijl het dividend meestal op de eerste dag voor een deel wordt ingelopen.

Inmiddels is de koers op het laagste niveau sinds de beursgang beland. Ten opzichte van de introductiekoers van €8,75 is er binnen twee jaar tijd ruim 18% vanaf gegaan. Enige voordeel van een lage koers is dat het dividendrendement is opgelopen naar 9%. 

ECP
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

De gedaalde koers is het gevolg van een bar renteklimaat, waardoor de marges onder druk komen te staan. Positief is dat NIBC de cost-to-income ratio goed onder controle weet te houden. Deze komt uit op 46% en dat is beduidend lager dan de meeste grootbanken met hun dure filialen. (NK)


Update 14:20: Handelsoptimisme

Helaas geven beleggers nooit hun beweegredenen bij een aan- of verkoop van een aandeel, maar het lijkt erop dat nieuwe handelshoop de markten hoger zet. De Chinese minister van Buitenlandse zaken geeft aan dat er 'constructieve' gesprekken met de Amerikanen hebben plaatsgevonden.

Eerlijk gezegd denk ik dat de Chinezen gewoon aan het tijdrekken zijn, in de hoop dat Trump niet wordt herkozen. Daarnaast is het renteklimaat bijzonder gunstig voor aandelen. Want partijen die een enorme bak met geld op hun rekening hebben staan, moeten inmiddels betalen om hun geld daar te laten.

Dan is het heel verleidelijk om ondanks alle onzekerheid toch maar te beleggen in aandelen. Hier op het Damrak staan namelijk genoeg fondsen die een aantrekkelijk dividend betalen. Royal Dutch Shell, ING en Unibail Rodamco zijn hiervan mooie voorbeelden (NK).


Update 12:50: "Bitcoin is een hoax"

Je kan een tulpenbol bitcoin noemen, het blijft een tulpenbol. Ach, wat maakt het uit? Zolang mensen wonderwinsten snuiven, is geen risico te groot, geen spread te breed, geen handelstarief te gek, geen ethiek te zot en zal het milieu en klimaat ons worst wezen.

De samenvatting van CNBC. Veel plezier op de grootste en meest ongecontroleerde wildwestmarkt sinds de handel op straat, op de brug, in de kerk en in de kroeg in aandelen VOC en valuta begin zeventiende eeuw in Amsterdam.

Ninety-five percent of spot bitcoin trading volume is faked by unregulated exchanges, according to a study from Bitwise this week.

The firm analyzed the top 81 crypto exchanges by volume on industry site CoinMarketCap.com. They report an aggregated $6 billion in average daily bitcoin volume. The study finds that only $273 million of that is legitimate.

“People looked at cryptocurrency and said this market is a mess; that’s because they were looking at data that was manipulated,” says Matthew Hougan, global head of research at Bitwise.

 


Update 12:00: Pharming live

Nu live, luisteren maar!

Bij deze, niks bijzonders. Geen idee of die omzetpiek op een quote was of niet.

 


Update 11:25: Unilever

De bos boemen en de fles drank gaan vandaag naar Rotterdam, gefeliciteerd. Het is iedere keer weer feest om dit grafiekje erbij te pakken. Blog hieronder sluit hier leuk op aan. Of andersom. 

Had ik nog niet eens gezien, het kan raar lopen op de beurs deel zoveel.

 


Update 10:30 uur: 100% score

Eindelijk in beeld en harde data: ik wist dat er nog nooi een periode is geweest langer dan twintig jaar dat aandelen (herbelegd) niet rendeerden. Er staat geen bron bij, maar hij is van Morgan Housel en die vertrouw ik op zijn blauwe ogen. Hij baseert zich denk ik op de gratis data van professor en Nobelprijswinnaar Robert Shiller.

Inderdaad, op korte termijn - de beruchte waan van de dag - hebben beurs en beleggen een hoog gok- en casinogehalte, hoe goed u ook redeneert en rekent. Op lange termijn zijn ze een nobrainer. 

Zijn er verder nog vragen?

 


Update 09:00 uur: September

Nog één handelsdag, de R komt terug in de maand. De R van recessie, de R van rotaandelen, de R van renteverlagingen en wie weet, misschien eens de R van rally. Al was het maar omdat we dit jaar in augustus op precies -3% staan. 

Geef ik u onze indexaandelen year to date mee. Zoek de verschillen...

De AMX is nog erger. 

De AScX kan er ook wat van:

Let wel, alles scores zijn zonder herbelegd dividend.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links