Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Amazon, Alphabet, Intel & Apple

Liveblog: Amazon, Alphabet, Intel & Apple

Update 22:00 uur: Q2's Amazon en Alphabet

Amazon maakt iets minder winst dan verwacht, is het eerste dat opvalt.

Alphabet verrast echter aangenaam:

Dan is er nog Intel, en ook dat verslaat de verwachtingen:

Nog meer Big Tech nieuws. Nou ja, big? $1 miljard is parkeergeld in Silicon Valley. 

CNBC somt het nog even op. Ik laat het hier verder bij, mijn hoofd wil gewoon niet meer en om dan nog in die rapportages te duiken... Ik ben gaar na deze lange, drukke dag in de hitte. Tot morgen, tot voorbeurs. 

 


Update 16:15 uur: Amazon en Alphabet

Vandaag is ook de Koninginnerit onder de beursdagen dit kwartaal. Om 22:00 uur komen nog onder meer Amazon, Alphabet, Intel, Starbucks en Galapagos (in verband met de Nasdaqnotering) door met Q2's. Zondag gaf ik voor de eerste twee al de verwachtingen en grafieken mee. Ik herhaal ze even.

De cijfers, de groei - wat is er niet adembenemend bij Amazon? Na eerst alleen twintig jaar omzetgroeimachine te zijn geweest, begint Amazon nu ook een winstgroeimachine te worden. En niet zo'n beetje ook, wat een aandeel. Dat ook nog eens steeds goedkoper wordt...

  • Verwachte winst per aandeel Q2: $5,59
  • Verwachte omzet Q2: $62,45 miljard
  • Verwachte winst per aandeel Q3: $6,69
  • Verwachte omzet Q3: $67,25 miljard

Alphabet

Misschien is Alphabet wel de interessantste naam deze week. Het vorige kwartaal viel tegen, want de vaart raakt wat uit de groei. Vooral de toenemende advertentieconcurrentie met Amazon en Facebook zou hier debet aan zijn. Bij dit aandeel zijn privacy-aangelegenheden ook een risico.

  • Verwachte winst per aandeel Q2: $11,30
  • Verwachte omzet Q2: $38,17 miljard
  • Verwachte winst per aandeel Q3: $12,08
  • Verwachte omzet Q3: $39,66 miljard

 


Update 16:00 uur: Tesla onderuit

Koers nu -14%, wat een debacle. Tesla moest gisteravond een beetje terugkomen op eerdere juichberichten en de analisten weten zich er geen raad mee, als ik zo door dit Market Watch-stukje blader. Hoe meer verwarring, hoe meer fantasie, hoop en geloof is misschien ook wel een beetje waar.

Onze beleggersdesk duidt:

Het tekort schieten van de (bruto)winstgevendheid is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom Tesla vandaag zo hard wordt afgestraft op de tweedekwartaalcijfers.

An sich is dit terecht omdat het inmiddels wel tijd wordt dat er iets overblijft onderaan de streep. We verwachten de komende kwartalen op dit gebied verbetering.

Voor de liefhebbers nog even over dat andere fonds met cijfers gisteravond. En boetes en schikkingen.

 


Update 14:30 uur: Persconferentie ECB-president Mario Draghi

Kijkt u mee wat Draghi al dan niet verklapt en hint over mogelijke renteverlaging in september en een (nieuw) verruimingsprogramma. Alles wat interessant is en koersimpact heeft post en duid ik onder het spelertje. Ik zit ook Tour de France te kijken, ik hoop dat ik die twee uit elkaar kan houden.

Zo, kort maar krachig.

Nog een stellige, dat wordt verruimen in september. Dat lijkt nu wel zeker?

Tom vat het kort, bondig en to the point samen:

Want meer dan dit wil de president vandaag nog niet kwijt. Intussen draaien de markten weer (aandelen zakken, euro en rentes trekken aan), want hoewel het economisch minder gaat, zegt Draghi dat we van een hoog niveau komen en niet meteen in de abyss kukelen.  

 


Update 14:20 uur: AEX 2000!

Leve herbelegd dividend, de AEX prijsindex - die weer een nieuwe jaartop neer zet - heeft nog even te gaan tot die beruchte 703,18 uit 2000.

 


Update 13:45 uur: ECB UNCH

Om 14:30 uur gaan we verder met de persconferentie van ECB-president Mario Draghi met commentaar van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Gaan we weer een rondje verruiming krijgen? Deze headlines duiden erop:

25 Jul - 13:45:11 [RTRS] - ECB SAYS ACCORDINGLY, IF MEDIUM-TERM INFLATION OUTLOOK CONTINUES TO FALL SHORT OF ITS AIM, ECB IS DETERMINED TO ACT, IN LINE WITH ITS COMMITMENT TO SYMMETRY IN INFLATION AIM

25 Jul - 13:45:11 [RTRS] - ECB SAYS IT THEREFORE STANDS READY TO ADJUST ALL OF ITS INSTRUMENTS, AS APPROPRIATE, TO ENSURE THAT INFLATION MOVES TOWARDS ITS AIM IN A SUSTAINED MANNER

En dit alles laten de rentes zich geen twee keer zeggen.

 


Update 13:30 uur: Intussen in Turkije

Voorafgaand aan de ECB, een verlaging naar 19,75%, waar een naar 21,5% werd verwacht. De Turkse CPI (inflatie) is 15,7%.

 


Update 11:00 uur: Bezorgschaamte PostNL? 

Dit is ook mijn ervaring, ik ben zelfs spuugzat (en anders mijn vrouw wel) van structureel hufterige bezorgers en ik hoor het meer. Eigen ervaring (let wel, ik woon in 020), dus is het de vraag of dit anekdotisch is of dat PostNL inderdaad een kwaliteitsprobleeem heeft. Mooie vondst van Rob, dat wel.

 


Update 10:35 uur: Rentes...

Het. Staat. Op. Het. Bord. En. Dus. Is. Het. Zo.

Het enige dat ECB-president Mario Draghi - straks neemt hij weer een duivisch (?) rentebesluit - nog nooit als verwijt naar zijn hoofd heeft gehad, is dat hij behalve de aandelenmarkten en obligatiebeurzen óók de spaartegoeden opjaagt. Is in ieder geval in ons land zo.

Vraag mij ook niet hoe dit afloopt - er is geen precedent - maar vraag niet hoe het kan, profiteer ervan zo lang als het duurt. TINA dus, ofwel There Is No Alternative (voor uw geld). In ieder geval is tegen centralebankenbeleid in beleggen omdat u het allemaal zo veel beter weet een heel dure hobby.  

 


Update 10:15 uur: Ifo Geschäftsklimakühlung

Gisteren was er al die gruwelijke inkoopmanagersindex industrie over juli van 43,1 - dat is een pure recessiestand - en vandaag is er weer een beroerd Duits cijfer. De Duitse ondernemers laten hun koppie hangen. Nee, het is niet best met dat prachtige merk Made in Germany en onvolprezen German engineering.

 


Update 10:00 uur: Besi, Pharming en Arcadis

De Q2-cijfers vandaag blijven niet onopgemerkt. Met name Besi doet zich gelden. De opening was zelfs -7,5%, maar intussen staat er een dikke plus. Hier alle ticks van een uurtje handel. 

Nee, de cijfers zijn niet goed, de outlook ook niet, maar dat was te verwachten en was wellicht - helaas verkopende enthousiastelingen op opening? - al ingeprijsd. Voorbeurs schreef ik dat Besi goed presteert in een moeilijke markt en misschien is dat wel spijker op de kop: heel knap bedrijf in extreem volatiele business.

Misschien is het grootste risico bij Besi wel oprichter en CEO Richard Blickman zelf. Hij heeft de spelletjes in zijn tak van sport, net als bijvoorbeeld Heinz Schimmelbusch van ANG, helemaal in de vingers, maar wat als hij eens met pensioen gaat of vertrekt? Hopelijk pokt en mazelt Richard zijn mensen goed. 

De andere uitschieter is Pharming. Dat leek vanochtend eerst een mooie, lang lopende Alpencol in de grafiek te zetten, maar de haaientanden zijn terug. Fraaie cijfers van deze biofarmaceut, want met keurige omzet en winst is het strikt genomen geen biotech meer. Zie hieronder, de eerste koersdoelverhoging is er al.

Kijk aan, het fonds krijgt zelfs een uitroepteken in de kop mee van onze beleggersdesk.

Tot slot nog Arcadis. dat lekker oploopt op hoog, maar niet spectaculair volume. Ga daarom nou niet meteen shortsqueeze roepen. Sowieso is dat tricky bij Arcadis, want de shortende hedge funds kunnen weer long die nu al beroemde convertibles zitten. Hoe dan ook, technisch wordt Arcadis nu ook interessant?

De cijfers heb ik nog niet goed bekeken en ik zie ook nog geen reacties, maar (lichte) verbetering op alle (hoofdpijn)dossiers, lijkt het. Het herstel gaat langzaam maar gestaag. Toch is er denk ik nog geen finale (emissie)opluchting, want anders ging de koers wel harder op hoger volume. 

 


Update 09:45 uur: Advies

  • Philips: naar €48 van €44 - Berenberg
  • ASMI: naar €75 van €66 - Credit Suisse
  • ASMI: naar €80 van €70 (buy) - KBC
  • Basic-Fit: naar under weight van equal weight en naar €27 van €32 - Morgan Stanley
  • Flow Traders: naar €30 van €32 (hold) - KBC
  • Accell: naar €25 van €25,10 - Kepler Cheuvreux
  • Pharming: naar €1,60 van €1,40 - Stifel
  • Sligro: naar €31 van €35 - Kepler Cheuvreux

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 25 juli 2019 20:17
    Wat is er toch aan de hand met IEX Monitor?AJK.?
    Meeste percentages verouderd,of achterlopend.Weet wel dat het gratis is ,maar toch gaat de te loor gang van zo'n mooi koersenbord me aan het hart.Is het technies probleem?
    Doe er wat aan ,jongens,want haperend,ga je dus elders kijken.
    GrH6
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Onderwerpen:

Gerelateerde instrumenten

  1. Accell Group aug '22
    57,550
    0,00% 0,000
  2. Alphabet 25 apr
    156,000
    -1,97% -3,130
  3. Amazon.com 25 apr
    173,670
    -1,65% -2,920
  4. Apple 25 apr
    169,890
    +0,51% +0,870
  5. Arcadis 25 apr
    60,550
    +0,92% +0,550
  6. 581,600
    -1,42% -8,400
  7. Basic-Fit 25 apr
    21,020
    -1,22% -0,260
  8. 136,000
    -2,16% -3,000
  9. Flow Traders 25 apr
    19,950
    +2,26% +0,440
  10. Intel Corp 25 apr
    35,110
    +1,77% +0,610
  11. 20,720
    -1,19% -0,250
  12. 441,380
    -10,56% -52,120
  13. 0,881
    -2,60% -0,024
  14. 1,204
    -2,35% -0,029
  15. 14,060
    -0,99% -0,140
  16. Tesla 25 apr
    170,180
    +4,97% +8,050

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links