Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: Voordelig beleggen in opkomende markten

Tracker Tips: Voordelig beleggen in opkomende markten

Amerikaanse fondsenaanbieder Franklin Templeton heeft onlangs een serie emerging market-ETF’s gelanceerd op de Europese markt.

Eerder deze maand waren al aandelentrackers geïntroduceerd op Brazilië, China en Korea, maar sinds deze week kan men ook een ETF met blootstelling in Indiase aandelen aankopen.

Kwartet

Het viertal passieve trackers wordt op de LSE, Deutsche Börse, Borsa Italiana en SIX Swisss Exchange verhandeld. De ETF's staan bekend onder de volgende tickers:

  • Franklin FTSE Brazil UCITS ETF (LSE: FVUB)
  • Franklin FTSE China UCITS ETF (LSE: FRCH)
  • Franklin FTSE Korea UCITS ETF (LSE: FLRK)
  • Franklin FTSE India UCITS ETF (LSE: FRIN)

Franklin Templeton werkt bij deze ETF’s samen met indexbouwer FTSE Russell; ze zijn alle marktkapitaalgewogen. Elke ETF volgt de FTSE 30/18 Capped-index van de respectievelijke regio.

Kosten

De kosten van deze trackers zijn relatief laag. Drie ETF’s hebben een jaarlijkse lopendekostenratio (LKR) van 0,19% en de Koreaanse zit daar met 0,09% nog een stuk onder. Vergelijkbare producten van concurrenten zitten flink hoger, met ongeveer een LKR van 0,60%.

Bovendien worden de ETF’s van Franklin Templeton fysiek gerepliceerd, wat vrij zeldzaam is in de ETF-categorie van opkomende markten en veelal de voorkeur heeft van beleggers.

De reden achter het selecteren van Brazilië, China, Korea en India is vanwege de manier waarop de landen de grootste landenallocaties vertegenwoordigen binnen klantenportefeuilles en brede indices van opkomende markten.

FRIN

De Franklin FTSE India UCITS ETF wordt eerst genoteerd op de Deutsche Börse. Het product zal per 28 juni a.s ook worden genoteerd aan de beurzen in Engeland, Italië en Zwitserland.

ETF's in opkomende markten kenden een indrukwekkende start tot begin dit jaar, maar hebben sindsdien moeite gehad met de verhoging van handelstarieven tussen de VS en China. Voor de belegger met een passend risicoprofiel en lange adem wellicht een mooi instapmoment.

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links