Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Recessie op komst?

Liveblog: Recessie op komst?

Update 14:00 uur: RBC positief over crypto Facebook

Het is al eventjes bekend dat Facebook een nieuw cryptocurrency wil ontwikkelen. De analisten van de Royal Bank of Canada zijn lyrisch over het idee, omdat de digitale munt meerdere functies heeft op het socialemediaplatform. Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig en snel betalingen doen, reclamecampagnes financieren en games kopen op het platform.

De Canadese zakenbank noemt het initiatief zelfs het belangrijkste in de historie van Facebook. Dit resulteert in een outperform-advies met koersdoel $250. Voorbeurs staat het aandeel 0,8% hoger op $179. De Canadezen zien dus een upside van 40%.

Besi
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Ondanks alle privacyschandalen presteert Facebook de laatste vijf jaar precies in lijn met de Nasdaq. Dit betekent dus een rendement van ongeveer 225%. Uiteindelijk draait het erom hoeveel geld er onderaan de streep wordt verdiend. Dat zit wel goed bij het socialemediaplatform.


Update 12:30 uur: Te hoog fictief rendement

De Hoge Raad zegt dat de Nederlandse regering in 2013 en 2014 ten onrechte uit is gegaan van een fictief rendement van 4%. In die periode daalde de spaarrente fors, waardoor de meeste huishoudens na belasting verlies maakten op hun spaargeld.

Helaas heeft deze uitspraak geen directe gevolgen voor mensen die vinden dat zij te veel geld hebben overgemaakt aan de fiscus. Toch kunnen mensen die bezwaar willen maken wel gebruik maken van deze uitspraak.


Update 12:05 uur: Goed punt

Volledig mee eens Corné


Update 11:25 uur: Recessie op komst?

De New York Fed indicator geeft een kans van 30% dat de VS komend jaar in een recessie belandt.


Update 11:15 uur: Goed nieuws voor bouwbedrijven

Bouwers liggen vandaag slecht op de beurs. BAM (-1,5%), Heijmans (-0,6%) en VolkerWessels (-0,6%) noteren allemaal in het rood. Bouwers kampen met minder personeels- en materiaaltekorten.

De groei van de bouwproductie valt wel iets terug, maar niemand klaagt over stijgingspercentages van 3,5%.


Update 09:15 uur: Porceleyne Fles

Porceleyne Fles doet een claimemissie. Met 31 claims mag u inschrijven voor 6 nieuwe aandelen à €10,89. Hiermee wordt de verbouwing gefinancierd van het in 2008 overgenomen Royal Leerdam Crystal. 

Leerdam staat bekend om zijn glasblazerij, meer nog dan om de kazen.  

vw

 

Uit Wikipedia: De Vereenigde Glasfabrieken werden in 1995 overgenomen door het Franse Danone en samen gingen ze vanaf 1999 verder als BSN Glasspack. In 2003 verkocht BSN Glasspack de Leerdamse afdelingen Tafelglas en Crystal aan het Amerikaanse Libbey, maar behield zij de afdeling Flessen tot 2004 toen BSN Glasspack werd overgenomen door Owens-Illinois.

In januari 2008 is Royal Delft Group ontstaan door de overname van de kristalafdeling Royal Leerdam Crystal (Glasfabriek Leerdam) door De Porceleyne Fles en de daaropvolgende samenvoeging met BV Koninklijke Van Kempen & Begeer.

Weten we dat ook weer. We noemen het nog steeds Porceleyne Fles maar dat is feitelijk onjuist, het is de Royal Delft Group. Waarvan akte. 


Update 09:00 uur: Chinese cijfers

De industriële productie van China in mei valt tegen. De markt rekende op een verbetering tot 5,5% (in april was het 5,4%) maar het werd 5,0%.

De detailhandelsverkopen (retail sales) vielen hoger uit op 8,6% (verwacht 8,1%).  


 En het was al geen feest de afgelopen jaren:

Moeten we er wel bijzeggen dat de 5% van vandaag natuurlijk veel meer is dan 5% pakweg 15 jaar geleden.

  


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. createmonnie 14 juni 2019 18:48
    Ik vraag mij toch heel erg af als je een beurs guru bent of beursanalist, dan moet je toch echt wel kennis en ervaring hebben wat er aan zit te komen? De beurs lijkt één grote casino waar je geld belegd met het gevoel dat bedrijf gaat groeien en dan twee dagen later shortseller Marshall Wace en AHL partners tegenkomen die je aandeel de grond induwt.

    Recessie op komst? naaah de centrale banken pompen zoveel geld de economie in dat er eigenlijk alleen een recessie kan komen door oorlog en geweld.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links