Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nog net niet

TA: Nog net niet

De aandelenbeurzen hebben de afgelopen dagen wat herstel laten zien waardoor de scherpe kantjes van de daling wat lijken af te vlakken. Van een trenddraai is nog geen sprake, maar het oogt allemaal wel iets minder negatief.

AEX index

De Nederlandse beurs beweegt sinds begin mei in een correctieve fase. De index heeft de afgelopen weken wat terrein moeten prijsgeven, maar heel slecht oogt het technische beeld nog niet.

Toppen en bodems lopen in elkaar over, wat aangeeft dat verkoopdruk beperkt is. De dalende toppenlijn is gisteren voor de vierde keer getest en staat hierdoor nu flink onder druk.

Pas wanneer de index de correctieve fase duidelijk weet af te breken, zal het technische beeld verder opklaren. Dan kan er een herstel plaatsvinden richting de top van mei en daarboven de langetermijnweerstand rond 580 punten.

Europa

Ook bij de overige Europese beurzen lijken kopers langzaam weer tot leven te komen. Na een periode van dalende koersen worden de correctieve fases onder druk gezet of zelfs al gebroken. Ik loop de technische plaatjes hieronder kort langs.

Bel20 index

De Belgische beurs is vooralsnog de enige Europese beurs die de correctieve fase heeft weten te verlaten. De Bel 20 index heeft de afgelopen weken het meeste terrein moeten prijsgeven en lijkt nu ook als eerste de weg omhoog weer in te zetten.

Nu de dalende toppenlijn is gebroken, kan de Belgische beurs herstellen richting de top van medio mei rond 3.544 punten. Pas wanneer deze weerstand wordt gebroken, zal het technische beeld verder opklaren en kan de index verder omhoog.

Zolang de weerstand intact is, mag een meer neutraal koersverloop worden verwacht boven steun 3.382.

Cac 40 index

De Franse beurs weet de laatste handelsdagen wat te herstellen van de zwakke meimaand. De index is opgevangen rond de steun van de oude bodems van maart rond 5.200 punten. Vanaf dit niveau zien we nu wat herstel.

De weerstandlijn over de toppen van de afgelopen weken is weer getest, maar nog te zwaar gebleken. Een doorbraak van deze lijn in de komende handelsdagen is zeker niet uitgesloten.

Pas na een doorbraak zal het technische beeld verder aantrekken en kan er weer omhoog worden gekeken. Eerste weerstand ligt rond 5.450 punten, maar ook hogere niveaus sluit ik niet uit.

Dax index

De Duitse beurs laat al een aantal weken forse uitslagen zien, maar de correctie is vooralsnog redelijk beperkt gebleven.Per saldo is er sprake van een meer neutraal koersverloop.

Met de doorbraak onder de bodems van april en mei leek de index begin deze maand een grotere daling in te zetten. Nu de koers echter weer hersteld is tot boven deze oude steun, is de eerdere verzwakking ongedaan gemaakt.

De bovenkant van de correctieve fase kan nu worden opgezocht. Wanneer de toppenlijn wordt gebroken, zal er ruimte vrijkomen voor een stijging richting weerstand 12.458.

Euro Stoxx 50 index

Het Europese beursgemiddelde, weergegeven in de Euro Stoxx50 index, oogt technisch bezien niet slecht. De index is opgevangen door de steun rond 3.273, gevormd door de bodems van april.

Vanaf dit niveau veert de index wat op, maar de correctieve fase is nog intact. Om verder te verbeteren dient de dalende toppenlijn te worden gebroken.

 

De Euro Stoxx50 index geeft hiermee duidelijk de stand van zaken weer bij de Europese aandelenmarkten: Het technische beeld oogt door de recente opleving wat minder negatief, maar pas wanneer de correctieve fase duidelijk wordt afgebroken, zal het technische beeld verder opklaren.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 4
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

133 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 6 juni 2019 09:41
    Nee hoor. Easy. Ik heb vandaag shorts opgepakt. In de bekenden. Nasdaq. Shelly. En AEXie. Nog niet heel zwaar hoor! Want het herstel zet goed door. Het wordt steeds meer heen en weer schommelen op het nieuws wat de dag ons brengt.

    In de olie durf ik niet short te gaan. Daar is al een flinke hap vanaf. Dus heb ik voor Shelly gekozen. Het is wel zo, dat indien de mogelijkheid zich voort doet dat ik een stuk van mijn shorts al weer weg doe. Maar voorlopig rollen de waarde van mijn shorts (wat) lager.

    Gaat de Draak weer spreken. De Iron Throne heeft ie al verwoest. Interessant hoe de euro dollar verhouding na zijn toespraak gaat worden. Dollar lijkt een daling te hebben ingezet. Maar het zal weer uitspraken worden als alles doen om inflatie doelstelling te halen. Zo veel mogelijk gratis geld weggeven. Oh. Dat doen ze al. Wel interessant hoor zo'n ECB toelichting met vragen van geselecteerde journalisten. Maar na de tweede keer zit er wel heel veel herhaling in.
133 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links