Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huisje verkopen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ikvraaghetmaar 11 juni 2019 10:14
    De laatste vraag is interessant.
    Een makelaar makelt, dwz levert een dienst.
    De makelaar heeft een inspanningsverplichting geen resultaatverplichting.
    Het antwoord of en hoeveel men een makelaar betaalt als men verder wil afzien van de dienst hangt af van hoeveel diensten een makelaar heeft geleverd. Heeft de makelaar nog helemaal niets gedaan dan zijn er geen diensten geleverd en is er ook geen reden iets te betalen.

    Ik citeer de Consumentenbond:
    Een opdracht kan op ieder moment, zonder opzegtermijn, worden ingetrokken. Dit moet je bij voorkeur schriftelijk doen; per brief of per e-mail. Een makelaar heeft een inspanningsverplichting. Dat wil zeggen dat hij zijn werk zo goed mogelijk moet doen. Je betaalt de makelaar niet voor het resultaat, maar voor de moeite die hij doet.

    Na beëindiging van de opdracht door intrekking ben je geen courtage verschuldigd.
    Uitzondering: als na beëindiging van de opdracht je huis wordt verkocht en de makelaar kan bewijzen dat de verkoop van de woning het gevolg is van zijn inspanningen, dan mag hij wel courtage in rekening brengen.

    In de Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM, VBO en VastgoedPro staat dat de consument bij het intrekken van de opdracht niet schadeplichtig is. De makelaar heeft, alleen als dit is afgesproken, wel recht op vergoeding van al gemaakte kosten en op een percentage van het loon voor verrichte werkzaamheden.
  2. forum rang 6 am1993 11 juni 2019 20:12
    1-1, 2-1, 3-1, 4-2, 5-2, 6-4, 7-6 (anders:ik zou eerst het dak vernieuwen en dat asbestplaatje zelf vervangen. En ook alle andere puntjes verzorgen. Maakt indruk op kopers/makelaars, als je je huis netjes verzorgd hebt. Die extra kosten haal je er met genoemde verkoopprijs wel uit.), 8-1, 9-3, 10-1
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links