Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Technisch herstel maakt nog geen zomer

TA: Technisch herstel maakt nog geen zomer

De aandelenbeurzen zijn dinsdag opgeveerd, na de zware verliezen van de voorgaande dagen. Maar één zwaluw maakt nog geen lente, laat staan een hete zomer.

De verharde handelsstrijd tussen de VS en China blijft het sentiment op de financiële markten bepalen.

Ook de kwartaalberichten van een aantal grote Europese bedrijven moeten nog door de markten verdisconteerd worden. Kortom, de markten blijven turbulent, zowel opwaarts als neerwaarts.

Vanavond is het weer zover en organiseert IEX samen met BNP Paribas weer de jaarlijkse Hollandse Aandelenavond. Zes beursexperts noemen elk drie Hollandse aandelen waarvan zij denken dat die kansrijk zijn de komende tijd.

Deelname aan het webinar is gratis. Meld u hier aan.

Washington en Peking zijn nu al meer dan een jaar in een taaie handelsstrijd verwikkeld. Technisch hebben de aandelenbeurzen er zeer volatiel op gereageerd. Zo piekte de Nederlandse beurs met de AEX-index op 27 juli vorig jaar op de weerstand van 576,90 punten, om vervolgens in zes maanden terug te zakken naar 472,19 en daarna weer te herstellen naar 570.

Op vrijwel alle aandelenmarkten hebben de barometers dergelijke forse swings doorgemaakt. Ook op de Aziatische markten, die ik vandaag bespreek, zijn de uptrends gebroken.

Beperkt AEX-herstel

Voor de AEX is er thans een verzwakt technisch koerspatroon zichtbaar. Daarbij zijn de volgende signalen opgetreden:
•    Uptrend van december is verlaten
•    Bodempje van medio april is gebroken
•    AEX is onder de maart-top gezakt

Het slechtst denkbare  scenario zou zijn indien het huidige AEX-herstel dood slaat, bijvoorbeeld in de buurt van de maart-top (van 555,55 punten). In dat geval wordt er een eerste mogelijke lagere top gevormd.

Een herhaling van de tweede helft van vorig jaar is niet direct het meest waarschijnlijke scenario, maar een voortzetting van de voorgaande dip is dan niet meer uit te sluiten.




Nikkei 225 index zet steun 20.911,57 onder druk

De Nikkei heeft de uptrend gebroken. De recente daling bracht de koers van de Nikkei 225 index weer terug onder het niveau van voorgaande toppen. Hierdoor verzwakt het technische beeld verder.

Deze zogeheten 'false move' heeft de eerdere verbetering teniet gedaan.

We verwachten een meer zijwaarts verloop boven de steun van 20.911,57 punten (de bodem van 25 maart).

Weerstand ligt op 22.362,92 punten (de top van 24 april). Na een doorbraak onder de steun van 20.911,57 wordt 20.315,31 het volgende neerwaartse koersdoel.


Beurs van Hong Kong test bodem van 15 februari

De recente correctie van de Hang Seng index bracht de koers terug onder de oude toppen. Door deze terugkeer onder een vorige top verliest de Hang Seng index aan kracht. De beurs van Hong Kong zakte bovendien uit de stijgende trend.

We adviseren om de steun van 27.845,87 punten (de bodem van 15 februari) nauwlettend in de gaten te houden nu het technische plaatje verpietert.

Bij een doorbraak en slotstand onder dit niveau dient rekening te worden gehouden met een diepere correctie. De weerstand ligt rond 30.280,12 punten (de top van 15 april).


Op de Chinese beurs winnen verkopers terrein

De SSE index in Shanghai laat met de doorbraak van zowel de stijgende trend als de koersbodems van maart een technische verzwakking zien. Deze signalen geven verkoopdruk aan.

De doorbraak en slotstand van de SSE index onder de oude steun maakt naar onderen ruimte vrij voor verdere koersdaling richting de steun van 264,77 punten (de bodem van 30 oktober 2018).

Weerstand is gevormd op 322,54 punten (de top van 10 mei 2018).



Ook beurs van Singapore breekt herstel af

De Straits Times index in Singapore zet het herstel niet door. Hiermee is de herstelfase afgebroken en krult de beursindex weer neerwaarts om. Ook de daling onder de top van februari signaleert zwakte.

We zien steun rond 2.993,42 punten (de bodem van 4 januari). Weerstand voor de Singapore index ligt op 3.415,18 punten (de top van 29 april).


MSCI Vietnam beweegt in een neerwaartse trend

MSCI Vietnam zet het negatieve koerspatroon voort. Lagere toppen en bodems signaleren nog steeds verkoopdruk boven de markt. Men mag rekening houden met verdere koersdalingen.

Er ligt steun rond 521,56 punten (de bodem van 8 februari). De MSCI Vietnam heeft weerstand rond 571,26 punten (de top van 2 mei).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 58
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 mei 2019 12:09
    Wat je momenteel zou moeten lezen in een artikel van een technisch analist zijn de niveau's 485 en 590..Pas dan heb je het AEX plaatje compleet. Maar Tostrams doet niet aan complete plaatjes waarschijnlijk, moet ie zelf weten natuurlijk maar jammer is het wel, voor de lezer, en de geloofwaardigheid van technische analyse.
  2. Audit4life 15 mei 2019 12:40
    Daling tijdens de lunch? Geen paniek. U wordt verzocht alles achter te laten en de bordjes te volgen. Dan komt u uit op de verzamelplaats, alwaar u aan de BHV'er door kunt geven hoeveel aandelen Shell en Unilever u bestens wil kopen. Even geduld voor ASML, die mag u vanaf 15:30 kopen. Wees er dan wel snel bij, er zijn er maar iets van 425 miljoen beschikbaar. Verkopen moet je ze nooit.
  3. forum rang 6 shortie 15 mei 2019 13:35
    quote:

    geen_optie schreef op 15 mei 2019 12:46:

    [...]
    hm
    zie niet aan wat daar gek aan is eigenlijk
    20-30k per maand voor daytraden van futures
    lijkt me reëel target toch

    als je netto 20 dax punten per dag haalt, heb je al al 10k per maand te pakken
    is dat nu zo gek

    wat een keuteligheid :)
    Deze schrijvers geven hier dagelijks aan wat ze doen qua posities, in- en uitstap momenten en mogelijk aantal puntenwinst of -verlies.
    Of ze die posities ook daadwerkelijk allemaal pakken vind ik niet eens zo belangrijk.
    Vind het in ieder geval een stuk geloofwaardiger dan een alcoholistische pizzabezorger die hier schrijft dat die 40% winst heeft gepakt op honderden Apple aandelen met een rit, waarbij het aandeel vanaf de bodem slechts 35% steeg.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links