Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Buffett verliest $1,4 miljard

Liveblog: Buffett verliest $1,4 miljard

Update 15.30 uur: Kraft Heinz -25%

Warren Buffett zal vanavond niet zo lekker slapen. Zijn beleggingsfonds Berkshire Hathaway heeft een belang van 26,7% in Kraft Heinz. Voor vandaag was de concurrent van Unilever nog $58,75 miljard waard, wat betekent dat de positie van Berkshire Hathaway voor het drama $15,7 miljard bedraagt.

Nu Kraft Heinz maar liefst 25% afstort op extreem beroerde cijfers en een afboeking van $15,4 miljard, is het belang nog slechts $11,8 miljard waard. Oftewel, in één klap verliest het beleggingsfonds van Buffett maar liefst $3,9 miljard.

Enige geluk voor de aandeelhouders van Berkshire Hathaway is dat het fonds zelf $505,58 miljard waard is, waardoor de impact van 0,8% beperkt is.

Warren Buffett heeft het iets slechter voor elkaar. Hij heeft zelf een belang van 36,92% in Berkshire Hathaway. Dit betekent dat hij zelf $1,4 miljard armer is geworden. (NK)  


Update 14.30 uur: Verwachtingen PostNL en Fugro

Maandag komen PostNL en Fugro langs met haar cijfers. Deze twee geplaagde bedrijven staan erom bekend dat de koersen op de resultaten behoorlijk heftig bewegen. Daarom zetten we de verwachtingen van analisten op een rij.

Ik heb ervoor gekozen om de Smart Estimate te gebruiken, wat betekent dat de analisten die in het verleden goed zaten met hun voorspellingen, een zwaardere weging krijgen.

Aan de andere kant krijgen de koekenbakkers onder de analisten een veel kleinere weging. Daarom is dit naar mijn mening een betere graadmeter dan de gemiddelde consensus. (NK) 

PostNL:

Omzet Q4 2018: €793 miljoen 

WPA Q4 2018: €0,16

Omzet FY 2018: €2,77B

WPA FY 2018: €0,28

Omzet outlook FY 2019: €2,84B

WPA outlook FY 2019: €0,34

 

Fugro

Omzet FY 2018: €1,63B

WPA FY 2018: €-0,28

Omzet outlook FY 2019: €1,80B

WPA outlook FY 2019: €0,34


Update 10:30: Ifo Geschäftsklimaentäuschungsergebnis

Ja, dat zat er in... Knap jij die schmutzige Arbeit maar voor mij op, Holger. Voor wie niet weet wat de Ifo Geschäftsklima is: het is een betrouwbare, uiteraard bij lange na niet 100%, leading indicator van de Duitse economie. Beroerdste score is zeven jaar.

Let wel, toen werd het geen recessie. Het hangt er dus om. En de DAX en de Europese indices? Die halen zoals bijna alle economische rotcijfers dit jaar (hebben we al goed gehad?) hun schouders op.

 


Update 10:00 uur: ASMI en AMX

Gewoon even tussendoor:

Nog even over ASMI, ik dacht gisteren even dat mijn consensusverwachting fout was, omdat de echte cijfers daar zo hard overheen denderden. Het is niet zo. Paul van de beleggersdesk is ook al onder de indruk. Citaatje:

Volgens ASMI is de verwachting dat de chipmachinemarkt dit jaar zal krimpen met 15-20%. Het bedrijf verwacht het beter te doen dan de markt. Op basis van de outlook over het eerste halfjaar is dat geen gewaagd statement.

Ja, de chipmarkt is beroerd dit jaar. Hoort er bij, zo is het gewoon. Het is geen rechte streep omhoog. Elk op hun manier, maar we mogen ons op Damrak denk ik in onze handjes wrijven met drie bedrijven die goed kunnen omgaan met deze o zo volatiele, supercyclische en hevig competitieve markt: ASML, ASMI en Besi dus.

De dividendverhogingen en aandeleninkoop - en die krijgt u wereldwijd lang niet overal - zijn ook bewijs. Dit wil niet zeggen dat het altijd goed blijft gaan en de koersen blijven grillig. ASML bijvoorbeeld lag begin 2009 echt even op apegapen. Chippers blijft hoe dan ook hoogrisico.

 


Update 09:30 uur: Advies

Het zijn er niet veel, ze zijn wel opvallend, maar op Alfen na (-6% nu) is er tot nu toe weinig tot geen significante koersreactie. De nakomer is Unibail en blijkbaar is de analist straal vergeten dat hij die ook volgde? 

  • Unibail: naar hold van buy en naar €148 van €255 - ING
  • SBM Offshore: naar €23 van €19,20 - Barclays
  • TKH: naar €55 van €63 - Kepler Cheuvreux
  • Alfen: naar hold van buy en naar €13,50 van €14,80 - ABN Amro
  • HAL: naar accumulate van hold en naar €158 van €150 - KBC

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 22 februari 2019 10:50
    IEX. Graag het koersdoel van NIBC en update van ING plaatsen in het adviezenoverzicht van ASMI. Nu staat er voor NIBC 09:15 uur kopen koersdoel 0,00

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ASM International (ASMI) lijkt een positieve uitzondering in de chipindustrie, en daarmee is het bedrijf eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Dat schrijven kenners van NIBC in een rapport over de onderneming die donderdag nabeurs met cijfers kwam.

    Volgens NIBC is er niets mis met de outlook van ASMI voor de eerste twee kwartalen van dit jaar. De sterke positie van het bedrijf in het segment logic, volgens NIBC het enige chipsegment dat wel goed presteert, draagt overduidelijk bij aan het succes. NIBC handhaafde zijn koopadvies op ASMI met een koersdoel van 68 euro.

    Analisten van ING noemen kwartaalcijfers ,,heel solide'', waarbij vooral de grotere orderinstroom ,,exceptioneel'' is. Daarnaast boekte ASMI een hogere omzet dan verwacht en was het bedrijfsresultaat (ebit) binnen zoals verwacht.

    Minpuntje

    Volgens ING zijn de opbrengsten uit het belang van ASMI in zijn voormalige Aziatische dochteronderneming ASM PT een minpuntje. De inkomsten uit dit aandelenpakket vallen tegen, waardoor de nettowinst van ASMI lager is dan de kenners hadden verwacht. ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 50 euro.

    Het aandeel ASMI noteerde vrijdag omstreeks 10.00 uur 7,2 procent hoger op 47,17 euro. Daarmee was ASMI veruit de sterkste stijger in de MidKap.
  2. [verwijderd] 22 februari 2019 15:10
    quote:

    ffff schreef op 22 februari 2019 14:19:

    Geschäftsklimaentäuschungsergebnis....... Toe maar: Beroerdste score in 7 jaren...

    Allemaal beroerd en onaangenaam…..maar de DAX staat wel 0,62 procent in de plus.....

    Beleggen blijft een moeilijk vak….

    Peter
    Beleggen is geen vak…Je kunt het er daarentegen wel van maken, zolang je maar doorhebt dat je daar zaken van elkaar zult moeten onderscheiden. Twee stuks fruit, beiden rond, smaken ook niet hetzelfde, maar zo gaan de meesten wel te werk, een part van de éen krijgt de smaak van de ander mee omdat deze ook rond is.. Niet heel natuurgetrouw, zeg nou zelf. Zo moeilijk hoeft beleggen niet te zijn, het is gewoon bezig zijn, en blijven, met éen ding, het aandeel. En dan kun je zelfs je baan er van maken!..
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links