Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

“De beste assetmanager waar je nog niet eerder van gehoord hebt”

“De beste assetmanager waar je nog niet eerder van gehoord hebt”

Onder Nederlandse particuliere beleggers geniet T. Rowe Price nog geen enorme naamsbekendheid en dat is een gemis volgens Laurence Taylor, Equity Portfolio Specialist bij T. Rowe Price: “We zijn de beste assetmanager waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt.”

Volgens Taylor is T. Rowe Price misschien ook minder bekend doordat er geen enorm marketingapparaat is: “Wij profileren ons als investment-led assetmanager en zitten vooral op de inhoud. We laten onze beleggingsresultaten voor zichzelf spreken, omdat wij geloven dat je de klant hiermee uiteindelijk overtuigt en bindt.”

En dat doet T. Rowe Price niet onverdienstelijk. In 2017 vierde de van origine Amerikaanse assetmanager het 80-jarig bestaan. Ultimo 2018 had T. Rowe Price €840 miljard onder beheer voor klanten uit 48 landen.

T. Rowe Price Global Focused Growth Equity Fund

Eén van de T. Rowe Price fondsen die geselecteerd is als IEX Beste Keuze is het T. Rowe Price Global Focused Growth Equity Fund. Een fonds dat volgens Taylor bij uitstek geschikt is voor de langetermijnbelegger die geïnteresseerd is in een cyclus overstijgende belegging en dus niet opkijkt van periodes van volatiliteit.

Sterker nog, dit fonds doet het juist goed in periodes waarin de markt in beweging is. Vanwege de best complexe beleggingsstrategie verdient het wel de voorkeur dat een belegger een redelijk kennisniveau heeft.

Meer over: Global Focused Growth Equity Fund

Het fonds belegt voornamelijk in aandelen wereldwijd met een potentieel bovengemiddelde en duurzame winstgroei. Een van de belangrijkste pijlers van het beleggingsproces is fundamentele research. Dat is volgens Taylor een van de punten waarop T. Rowe Price zich onderscheidt van andere assetmanagers: “Ik durf te zeggen dat wij beschikken over het meeste brede en verst ontwikkelde researchapparaat binnen de assetmanagementindustrie. Dankzij meer dan 350 researchprofessonials over de hele wereld, kunnen beleggers erop vertrouwen dat wij alles doen om de juiste beleggingen voor hen te selecteren.”

Alleen beleggen in bedrijven waar het team echt in gelooft

In de praktijk betekent dit dat het team van fondsmanagers onder leiding van David Eiswert altijd een lijst van 500 à 600 interessante titels paraat heeft. Uit deze longlist belegt het fonds alleen in bedrijven waar het team echt in gelooft en bestaan er verder geen restricties, dit wordt de zogenaamde unconstrained high-conviction approach genoemd.

“Als je als assetmanager een fee vraagt voor actief management dan moet je dat ook waarmaken. Wij focussen ons intensief op de 75 à 80 beste namen, die naar onze mening ondergewaardeerd zijn. Dat doen we in de regel ook best lang. Facebook volgden wij bijvoorbeeld al ruim voor de IPO. Het komt regelmatig voor dat wij bedrijven meerdere decennia volgen. Als we ze vervolgens in portefeuille opnemen dan houden we ze gemiddeld 18 à 24 maanden. Binnen deze termijn kan de positie wel variëren in omvang”, legt Taylor uit.

Taylor wil vooral benadrukken dat het T. Rowe Price Global Focused Growth Equity Fund op haar best is in periodes waarin aandelenmarkten volatieler gaan worden: “Zeker in de huidige markt waarin we verwachten dat de groei afvlakt en de rendementen van passieve portefeuilles terug zullen lopen, komen de actief beheerde fondsen weer meer op de voorgrond. En in een wereld van lage groei draait het om de bedrijven blijven groeien. Die pikken wij eruit.”

Auteur: Connect

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt gemaakt in samenwerking met onze Connect-partners.

Meer over Connect

Recente artikelen van Connect

  1. 26 mrt Onward Medical-CEO Dave Marver geeft een business update
  2. 14 mrt IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan Meewind
  3. 28 dec IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan LYNX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links