Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Cijfers Netflix

Liveblog: Cijfers Netflix

Update 22:00 uur: Jaarcijfers Netflix

Geen bijzonderheden op Wall Street en de AEX future (FTI) sluit op +0,35%.

Met een marktwaarde van rond $150 miljard is Netflix het eerste, echte grote, Amerikaanse fantasie- en internetfonds met jaarcijfers 2018. Het gaat nog altijd vooral om abonneegroei, die 18% meer gaan betalen, maar intussen heeft het bedrijf ook oog voor haar schulden. De cijfers luiden als volgt:

Intussen is er meer, omzet valt iets tegen.

CNBC valt ook weinig bijzonderheden op.

Dan ook de brede markt nog maar even:

 


Update 17:00 uur: Netflix

Deze week verhoogde Netflix haar abonnementprijzen met 18% en eens zien of de koers dat vanavond ook doet... Dat is wel eens eerder voorgekomen, maar ook de andere kant uiit. Spannend!

 


Update 15:25 uur: Sell everything part III

Misschien moet ik hier maar een jaarlijkse traditie van maken :-) Wijze les, niets zo duur op de beurs als paniekprofeten. 

 


Update 12:30 uur: Snoepie van de dag :-)

Wat een leuk verhaal is dit. Snoop Dogg, voor de gelegenheid doopt hij zichzelf om in Smoooth Dogg, verbindt zijn naam aan en steekt zijn eigen centen in de Zweedse fintech Klarna (geschatte waarde €2,1 miljard). Klarna levert betalingssoftware en is zodoende een concurrent van Adyen?

Dat merken we dan wel. Als die Rapper Boef ofzo strikken, weten we genoeg.

Hoeveel namen heb je intussen gehad, Snoop? Gaan we nog even lekker old school vintage. Gezellig met Dr. Dre die zijn hut een paar jaar terug voor de hoofdprijs aan Apple verkocht.

 


Update 12:00 uur: Overheidssluiting VS

Mooie kop die veel belooft, maar u wordt niet heel veel wijzer. Geen percentages, namen en rugnummers en zo. Het probleem is, is er is geen precedent.

Ja, er is wel een trackrecord van de markten tijdens government shutdowns - is overheidssluiting een goede vertaling? - maar die duurden niet zo lang als de huidige. En er is niets wat er op wijst dat er binnen afzienbare tijd een oplossing komt.

Of deed hij het om af te leiden van zijn eigen beroerde jaarcijfers? Maandag baarde JPMorgan Chase Jamie Dimon opzien door te stellen dat in dit kwartaal de economische groei in de VS naar nul kan, als dit geintje te lang gaat duren. Barron's geeft hem gelijk:

Als de VS nog maanden dicht blijft - zeg maar het worst case scenario - kan dat inderdaad grote gevolgen hebben voor vertrouwen van consumenten en producenten en daarmee impact op de omzetten en winsten krijgen. Dat kan weer de beurzen lager zetten. Hoe langer het duurt, hoe meer onzekerheid.

Een dikke beursdaling dit jaar, omdat de VS dicht is. Ik ben het in geen enkele outlook 2019 tegengekomen en daarmee is het een goede kandidaat? :-)  

 


Update 09:40 uur: Advies

Sif krijgt dus een downgrade van ING en ik zie nu pas dat het niet zon'n kleintje is ook: halvering koersdoel! Aperam zit in de sandwich tussen enerzijds Morgan Stanley dat het aandeel gaat volgen en anderzijds de waarschuwingsschnitzel van Voestalpine.

  • ABN Amro: naar €29 van €29,50- Kepler Cheuvreux
  • ASML: naar €200 van €210 - Barclays 
  • ING: naar €12,60 van €12,90 - Kepler Cheuvreux
  • ING: naar €14 van €16 - Deutsche Bank
  • Air France-KLM: naar €10 van €9 - Barclays
  • Aperam: start volgen met equalweight - Morgan Stanley
  • Takeaway: naar outperform van sectorperform en naar €70 van €50 - RBC
  • PostNL: naar €4,50 van €4 - Jefferies
  • Sif: naar hold van buy en naar €10,50 van €20,50 - ING

 


Update 09:25 uur: Sif

Rein heeft een Bloomberg en vertrouw ik op zijn blauwe ogen. ING krijgt meteen haar zin, want €10,52 kwam net al even voorbij. De laagste koers sinds de beursgang een paar jaar terug. 

Als er trouwens één aandeel is dat door analistenadviezen wordt gedragen, is het Sif wel. Kijk goed.

 


Update 09:15 uur: Voestalpine

ArcelorMittal valt misschien nog mee, maar Aperam krijgt wel de volle laag. Bij het Oostenrijkse Voestalpine loopt het vloeibare staal weer eens dun door de broek. Niet voor het eerst. Hier alle aspecten.

 


Update 09:00 uur: Nobel Akzo

Goedemorgen, joepie de poepie, zou Ome Willem zeggen. Was al bekend natuurlijk, maar hier zijn de details van het schip met geld dat AkzoNobel naar het Damrak laat varen.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 17 januari 2019 09:48
    Als brexitperikelen zijn dalen europese beurzen veel harder dan wallstreet en als er usa perikelen zoals vandaag weer met huawei nieuws over topman en wederom dalen europese beurzen 2x zo hard dan usa....bij elke nieuws daalt europa 2x zo hard...als financiele fds in usa zoals gisteren goede cijfers laten zien dan stijgen ze allen bijna 10 procent en onze fin fds stijgen ca 2 procent en die 2 procent is vandaag alweer weggegeven. Uiteindelijk zijn financials dus NIET GESTEGEN afgelopem dagen en usa finacials hebben 10 procrnt koerswinst te pakken op 1 dag...
  2. @iPlof 17 januari 2019 22:09
    quote:

    Mrx77 schreef op 17 januari 2019 09:48:

    Als brexitperikelen zijn dalen europese beurzen veel harder dan wallstreet en als er usa perikelen zoals vandaag weer met huawei nieuws over topman en wederom dalen europese beurzen 2x zo hard dan usa....bij elke nieuws daalt europa 2x zo hard...als financiele fds in usa zoals gisteren goede cijfers laten zien dan stijgen ze allen bijna 10 procent en onze fin fds stijgen ca 2 procent en die 2 procent is vandaag alweer weggegeven. Uiteindelijk zijn financials dus NIET GESTEGEN afgelopem dagen en usa finacials hebben 10 procrnt koerswinst te pakken op 1 dag...
    Heb je gezopen ofzo?
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links