Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Fugro, farma en Goldman

Liveblog: Fugro, farma en Goldman

Update 16:10 uur: Huizenmarkt

Must-read en niet alleen voor Amsterdammers. Deze meneer kijkt echt verder dan alleen zijn eigen voordeur en portemonnee en heeft mooie anekdotes en cijfers over onze huizenmarkt. Erik heeft het interview gespot en hij doelt op deze qoute. Oordeel zelf.

De ironie van het linkse woningmarktbeleid in Amsterdam is volgens Heinen dat de vastgoedwereld er wel bij vaart. ‘Ik hoorde vorig jaar voor de verkiezingen veel beleggers met vastgoed in Amsterdam zeggen dat het college hen niet links genoeg kan zijn.

Want hoe linkser het beleid, hoe meer sociale huurwoningen, hoe schaarser de koopwoningen, hoe hoger de prijzen. De oververhitting van de woningmarkt is een gevolg van dertig jaar links Amsterdams woningbeleid. Het gaat mij niet om rechts of links beleid. Wonen overstijgt alle politiek, vind ik.’

 


Update 16:00 uur: Oh ironie

Voor de liefhebbers van ironie is dit inderdaad een hele mooie. Verder valt dit allemaal gewoon weer in de categorie koersen voospellen, wie is er niet arm van geworden?

 


Update 13:50 uur: Farmafantasie

Niet zo'n grote deal als Bristol-Meyers Squibb en Celgene vorige week van rond $75 miljard, maar er zit leven in farma. Eli Lilly grijpt de afgekomen koersen ook aan om cash boodschappen te doen. Met een dikke premie ook nog, niet normaal. 

Tom weet meer van deze bedrijven:

Teoval of niet, het nieuws is van 12:30 uur en sinds dat tijdstip loopt ook op Pharming op na een paar dagen relatieve rust.

 


Update 13:40 uur: :-)

Even tussendoor, hoe raak weer.

 


Update 13:25 uur: Defensief offensief Goldman Sachs

Uitgerekend op de dag dat Goldman Sachs - hoe defensief wilt u het hebben? - Heineken op sell van buy zet en twee tientjes van het koers afknipt , komt de zakenbank hiermee. Dat wil zeggen, hier gaat het om strateeg David Kostin. de bank kent natuulijk meer poppetjes, afdelingen, desks en wat al niet meer. 

The Firm spreekt ook met meerdere tongen, krijg ik wel eens de indruk. Dat bedoel ik niet negatief, maar volgens mij bestaat er niet zoiets als een algemene Goldman Sachs opinie. Hoe dan ook, dit advies is al van vrijdag. Kostin spreekt in van:

  • FedEx
  • KLA-Tencor
  • UPS
  • Walgreens Boots Alliance
  • IBM Essex Property Trust
  • Amerisource Bergen
  • Tyson Foods
  • Robinson Worldwide
  • Altria

OK, duidelijk, maar wat ik niet begrijp is dat Kostin denkt dat de S&P 500 dit jaar naar 3000 stijgt (dat zou een nieuwe all time high zijn) en dan defensieve aandelen aanraadt. Dan kunt u toch beter cyclisch en afgestraft hebben voor een ritje? David zegt hierover:

Investors should own companies with ‘quality’ attributes. “We recommend investors increase portfolio defensiveness” and highlight “stocks well-positioned to outperform during an uncertain economic environment.

Dat klinkt al heel anders, maar zeg eerlijk David: heb je ooit meegermaakt dat de economische omstandigheden niet onzeker waren?

 


Update 09:45 uur: Fugro?!

Gelukkig heeft Michel wel goed opgelet! Niemand minder dan Barron's! Kort stukje, u leest er als Fugro volger geen nieuws, maar toch en het blad stelt: 

A bet on Fugro is a wager that its fortunes rely more on a deep-sea renaissance than nervous European investors.

Zien we niet vaak dat Barron's een Nederlandse small cap tipt. Hoe zou de sfeer onder de shorters zijn? U weet dat Fugro verreweg het meest geshorte Nederlandse aandeel is door vooral emissie-angst. 

Die inkt is nog niet opgedroogd, of daar komt vandaag meer goed nieuws bij. Het Noorse PGS doet nu 16% hoger. Kort door de bocht: PGS is het vroegstcyclisch in deze tak van sport. Ze scant de zeebodem en verkoopt data aan oliemaatschappijen.

 


Update 08:20 uur: Alfen?!

Iemand? Alfen start wel heel enthousiast met ruim +8%. Ik zie geen nieuws. Galapagos, Adyen en Fugro gaan ook hard, maar dat is misschien wat voorspelbaarder. Heineken is grootste daler door die dikke sell van Goldman Sachs. 

Intussen zit ik met tranen van ontroering in mijn ogen naar de AMX te kijken. Alles groen, hoe lang is dat geleden?

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 7 januari 2019 15:08
    Het is ook 68% premie en die koers werd op 6 juli van vorig jaar na goede resultaten al benaderd, toen $ 190 per aandeel. Daarna fors gedaald.
    Loxo heeft 1 geneesmiddel geregistreerd voor kanker, met een zeldzame mutatie, die lastig te vinden is.
    1 geneesmiddel in verre ontwikkeling met een zgn. RET mutatie en een ander product dat ooit mogelijk een opvolger is voor Imbruvica van Abbvie (als dat niet langer werkt). Dus een best wel risicovolle stap van Lilly, maar ja ze hebben allemaal hun geld naar de US teruggehaald.

    Blueprint is een concurrent van Loxo op het RET front! Koers zal wel meestijgen vandaag
  2. [verwijderd] 7 januari 2019 16:37
    De ironie wil dat er niets duidelijk te lezen valt.. Maar het zou kunnen dat daling, of dalingen, al voorzien waren, da's niet zo erg toch?, daar ben je expert voor! Hoe ironisch is dat, een expert die het bij het juiste eind heeft maar waar toch z'n expertise, of verhaal, in twijfel wordt gebracht, ziet immers toch dat het kloppend is geweest?….
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links