Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Dalende trends intact

TA: Dalende trends intact

Ik wil beginnen om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Laten we hopen dat we na het roerige beursjaar van 2018 dit jaar een wat rustiger en positiever koersverloop kunnen zien. De technische plaatjes geven dit helaas nog niet aan.

Herstel

De AEX-index wist de laatste (halve) dagen van het jaar nog wel positief af te sluiten. De index is opgevangen aan de onderkant van het dalende trendkanaal en rond de steun van de bodem van begin 2017, van circa 476 punten.

Vanaf dit niveau wist de index inmiddels ruim 10 punten op te veren. Er lijkt nog wat meer ruimte omhoog te liggen voordat er weer een stevige weerstand opduikt. De oude steunzone rond 500-506 punten zal nu als weerstand terug kunnen keren en rond 511 punten komt de index de eerste top en de bovenkant van de dalende trend tegen.

Voorlopig beoordeel ik het herstel dus als een opleving/adempauze binnen de dalende trend en moeten we rekening houden met negatieve verrassingen. Een doorbraak onder de steun van 476 punten zal de dalende fase een nieuwe impuls geven richting lagere niveaus.


VS

Ook in Amerika wisten de beurzen de laatste dagen van het jaar nog wat op te veren. Van een echte trenddraai is echter nog geen sprake.

Het lot van de beurzen lijkt in handen te liggen van president Trump, die met zijn beslissingen over onder andere de shutdown en het handelsconflict met China flinke invloed heeft op het sentiment van beleggers.

Dow Jones index

De Dow Jones index laat een herstel zien binnen de dalende trend. De oude koersbodems van 2018 kunnen in de zone 23.330 tot 24.000 voor nieuw aanbod zorgen.

De kans lijkt groot dat de index in deze zone een nieuwe lagere koerstop kan gaan vormen en dat we de lows van eind december nog een keer gaan opzoeken. Pas als de index weet terug te keren boven de 24.000 punten zal de lucht wat opklaren en kan er weer wat verder omhoog gekeken worden.


Nasdaq index

De Amerikaanse technologiebeurs heeft na het bereiken van de steun rond 6.177 punten wat herstel laten zien. De Nasdaq Composite index veert op binnen de dalende trend, maar van serieuze bodemvorming is vooralsnog geen sprake.

De eerste weerstand wacht rond de oude koersbodems van 2018 rond 6.900 punten. Daarboven zal de index nog de bovenkant van de dalende trend tegenkomen die in oktober werd ingezet.

Voorlopig is de richting per saldo nog omlaag gericht en kunnen we ook voor het begin van dit jaar rekening houden met nieuwe verkoopdruk.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 46
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

305 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
305 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links