Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Wéér afstraffing

Liveblog: Wéér afstraffing

Update 22:00 uur: Kerstuitverkoop

Hallo, wil er nog iemand, net als bijvoorbeeld ene Saxo Bank, nog aandelen kopen? Ja, maar dan wel goedkoper. Wat valt er nog over te zeggen over weer een dikke sell-off?

Dit bijvoorbeeld:

Inderdaad, u ruikt verbrande bullbillen: 

Onderliggend nog even:

Saved by the bell, onze future zet net geen lager bodem neer. Zien of we dat morgen ook voor de AEX kunnen zeggen. En waarom staat de boel lager? De networks verzinnen vast wel weer iets moois, maar ik houd er maar op dat iedereen steeds minder voor dezelfde aandelen wil betalen.

 


Update 15:30 uur: RELX, DSM en Volker

RELX stijgt significant tegen de markt en haar eigen peers in, maar ik weet niet waarom. Niets te vinden. Het is wel een van de weinig aandelen die dit najaar stijgt. Superdefensief aandeel, zoek het maar in die hoek.

VolkerWessels stijgt ook al hard tegen de markt in, maar dat komt van een bodem af. Dan bewegen koersen vaker wild. 

Dan nog deze. DSM CEO Feike Sijbesma is uitgeroepen tot invloedrijkste Nederlander. De man heeft zo'n netwerk dat beleggers zeker denken dat hij tijd te kort komt om DSM goed te besturen...?! Aandeel is de daler in de AEX.

Over de AEX gesproken. Het wordt op water en brood met kerst zo.

 


Update 14:25 uur: Binck II

De ontwikkelingen gaan snel bij Binck, laat ik het zo maar zeggen:

Laat ik het diplomatiek uitdrukken: Binck wist al véél eerder dan vanochtend en zelfs vrijdag bij het versturen van de persberichten dat ze het bod van Saxo Bank van €6,35 euro per aandeel accepteert.

 


Update 11:00 uur: Advies

  • AkzoNobel: naar €66 van €70 - Kepler Cheuvreux
  • DSM: naar €98 van €108 - Kepler Cheuvreux
  • KPN: naar €3,30 van €3 - Morgan Stanley
  • ForFarmers: naar €9,50 van €11 - Kepler Cheuvreux

 


Update 11:00 uur: De winstwaarschuwers

De ene winstwaarschuwing is de andere niet. Laat staan de koersreactie. ForFarmers - excusez le mot - zwijnt. De koers trekt snel bij na die -6% opening op een verlaagde verwachting. Duurdere grondstoffen die niet meteen zijn door te berekenen en lage waterstandschade zijn eenmalige akkefietjes, is wellicht het oordeel.

Niettemin is er een duidelijke neergaande trend in ForFamers. Het fonds doet dit jaar -20% en mag zelf de beren voeren.  


Het kan ook anders. In het VK ligt kleding-retailer Asos onderin de beursshredder te spartelen op een winstwaarschuwing: ruim -40%... De beurs vreest wellicht dat hier de omzetdaling allesbehalve eenmalig is. Het fonds staat zelfs -70% onder haar top van dit jaar. 

 


Update 10:45 uur: Financiële industrie krimpt

The glory days are over. Niets aan toe te voegen, citaat. Ja, de crisis hakte er in, maar ook technologie. Twintig jaar geleden keek u nog teletekst voor de koersen, nu handelt u via en met gratis real time koersen op uw telefoon. 

In de financiële dienstverlening is het aantal werknemers in de periode december 2006 – december 2016 afgenomen met 43 duizend tot 212 duizend. Tegelijkertijd groeide het totaal aantal werknemers in Nederland met 334 duizend.

Door technologische ontwikkelingen als internetbankieren zijn minder mensen in de sector financiële dienstverlening nodig. Daarnaast verloren door de bankencrisis veel werknemers hun baan.

 


Update 09:45 uur: Binck wordt Chinees?

Uhm, is Saxo Bank wellicht ook in de race voor Vivat? :-) Serieus, het kan zijn dat dit voor u, als wat voor stakeholder dan ook van Binck, er toe doet. 

Zhejiang Geely is de overkoepelende holding van die financials-tak en ook de autofabriek, die inderdaad weer voor 14,9% in Volvo AB zit.  

Onder de oude rotten hier op IEX roept de naam Geely ook herinneringen op. Those were the days...

De koers opent in ieder geval zo'n 4,5% onder het bod. Dat de koers niet helemaal tot het bod stijgt is normaal, maar deze ruime spread geeft aan dat er scepsis in de markt is of het allemaal zo maar doorgaat.

Martin van onze beleggersdesk, die een maandje geleden Binck oppikte, kan zich goed voorstellen dat vandaag inderdaad niet iedereen staat te juichen:

Aandeelhouders zullen nu al dan niet hun fiat moeten geven aan de voorgestelde transactie. Wij kunnen ons zo voorstellen dat er hier en daar sprake zal zijn van ontevredenheid over zowel de hoogte van het bod als de snelheid waarmee de top van BinckBank akkoord is gegaan, al lopen de gesprekken al enige tijd.

In ieder geval hebben we een nieuwe schrijfwijze voor Binck mocht het doorgaan? :-).

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 nb 18 december 2018 07:22
    Op zich vind iex 500 niet laag. Na 2017,een mooi aandelen jaar, was de reden om te roepen dat het allemaal wel erg duur werd. Na dit consolidatie jaar vind men het nu anders, heeft blijkbaar lang genoeg geduurd. Zouden we hoger staan dan 560 dan denk ik dat we/men/iex alles toch weer erg duur
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links