Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Rood

Liveblog: Rood

Update 11:15 uur: Pensioengaten

Daar komen de ZZP'ers nog bij die niets doen.

We leren het niet op school, in de media zijn beurzen, aandelen, beleggen, beleggers en aandeelhouders vieze woorden en maar een minderheid van ons krijgt het van zijn of haar ouders mee. Dat wij in Nederland zo met vermogen opbouwen omgaan - te weinig doen dus - kan op termijn wel een eens een duur priiskaartje krijgen.

Zelf weet ik er alles van. Ik moet ook zelf mijn pensioen bij elkaar scharrelen en ben pas op mijn 37e daarmee gestart. Niet te laat, maar wel veel te laat om ten volle te genieten van the greatest force in the universe, ofwel de grootse en enige, echte vermogensaanwasser:samengestelde interest.

 


Update 10:45 uur: Pond of Ons

1,05?! Het staat er echt.

En hier staat toch echt 1,25.

Dit is gratis rijk worden met zo'n spread. Is ook een probleem als u zelf spullen importeert. Weet het uit eigen ervaring: wat goedkoop was, was na PayPal en de douane duur. Ik denk nu wel serieus na om met kerst Mevrouw Kamp met weekendje Londen te verrassen. Of aandelen PayPal kopen :-) #defensief

 


Update 09:45 uur: AEX 500...

Zeg het maar: sluiten we vandaag er boven of er onder?

Er is ook net barslechte EU data door. Gele hesjes zorgen voor rode cijfers, heet het. Zonder gekheid, als dit zo doorgaat... volgend jaar recessie...? 

Ga niet zoeken, neem de daling van soms hele procenten van uw aandelen ter kennisgeving aan, want er zijn geen bedrijfscijfers, -nieuws of adviezen. Dan rest ons nog maar één ding op de beurs: galgenhumor. Als het dan toch over Duitsland gaat... Logosuggesties in de comments aub.

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 december 2018 10:09

    als we met zijn allen nog toejuichen dat Handelsoorlog goed is voor de economie en blij zijn met wat Amerika doet, dan moeten we niet gaan janken dat er een recessie komt.

    Want waar waren de kritische spelers die durven te schrijven wat ze van de handelsoorlog vinden in begin 2018 ?? en waar is Brussel ???.

    WTO besluit blijft lang achterwege om Amerika terecht te berispen dat ze niet volgens de regels van WTO handelen.

    Recessie...goh...hoe zou dat nu komen......

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links