Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gevecht rond steun houdt aan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 21
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

514 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 26 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 10 december 2018 00:12
    quote:

    De Kromme schreef op 6 december 2018 17:14:

    zeg nou gewoon dat de beurzen aan het instorten zijn en het sprookje GRATIS GELD voorbij is: niemand weet hoe hoog de schuldenberg is dus gewoon afwachten waar het dieptepunt ligt....
    Dit is uiteindelijk wel het punt waar het allemaal om draait.
    Feitelijk is het 1 groot piramidespel die laatste stijging vanaf zeg 2013.....

    Vind het tijdstip nu wat aan de late kant om daar nu nog een heel verhaal over te gaan schrijven maar kijk simpelweg naar het aandeel Apple en de schuldenopbouw.

    In het kort als voorbeeld:
    In 2013 was Apple volledig schuldenvrij. Er is nagenoeg geen bedrijf geweest wat geen gretig gebruik heeft gemaakt van het gratis geld van de FED.
    Kijk simpelweg naar het aantal (uitstaande) aandelen van Apple vanaf 2013 en de oploop van de schulden. Nagenoeg alle bedrijven hebben veel geld geleend om hun eigen aandelen terug te kopen. Geld zonder rente stoppen in aandelen met rendement kan vanzelfsprekend er lucratief zijn. Is feitelijk gewoon aandelen kopen met margin debt.
    Dit gaat goed zolang de koers blijft stijgen en zolang de “lening” renteloos blijft. Koop je echter aandelen in op te hoge koersen dan begint het al link te worden. Je lening blijft immers gewoon op hetzelfde niveau staan en je maakt een negatief rendement wat je uiteindelijk op je balans zal moeten afwaarderen. Wanneer die lening ook ineens rentedragend begint te worden krijg je extra druk om rendement te gaan halen.

    Maar waar komt dat koersrendement dan vandaan hoor ik u vragen...
    Bij Apple gaat de winst per aandeel feitelijk deels fictief omhoog door de inkoop van eigen aandelen. Door de winst immers te delen door minder (uitstaande) aandelen gaat de winst per aandeel automatisch omhoog, zelfs bij gelijkblijvende winstcijfers. Het bedrijf zelf kan dus eigenlijk zorgen voor een stijging van de eigen winst per aandeel zonder dat de winst feitelijk omhoog is gegaan.
    Het risico zit em echter in de lening. Deze zal vroeg of laat terugbetaald moeten gaan worden. Nu is dat geen probleem wanneer de aandelen noteren boven de eigen aangekochte koers maar eronder kan dat de eerder aangegane schuld uiteindelijk nog veel hoger maken.

    We hebben dit fenomeen eerder gezien bij KPN. Er werd door Ad Scheepbouwer als een dolle een eigen inkoopprogramma op poten gezet echter kwam de cashpositie op een bepaald moment dusdanig in de problemen dat ze uiteindelijk met een aandelenemissie moesten komen om een drama af te wenden.

    Nu maak ik me echt geen zorgen om de liquiditeitspositie van Apple echter zijn er voldoende bedrijven die absoluut wel in de problemen kunnen gaan komen door deze inkoopconstructies.

    General Electric en AT&T zijn er 2 om zeker de komende tijd goed in de gaten te houden......

    Maar goed... kortom... aandelenkoersen moeten echt niet meer teveel door gaan zakken (en rente mag echt niet teveel meer omhoog) anders hebben we op Wallstreet dadelijk toch echt een groot probleem....
  2. forum rang 6 shortie 10 december 2018 00:19
    quote:

    ren-je-dement schreef op 9 december 2018 23:44:

    [...]

    En dan komt mijn berekende en door jou keurig afgebeelde koersdoel van 19.600 voor de Dow in beeld. Waarvan akte.
    Wanneer je uit een stijgende wig valt neem je geloof ik meestal 2/3 correctie in acht. Grofweg komt je dan inderdaad rond die 19.xxx uit. Nou ja... we gaan het zien komende maanden. Kan nog van alles gebeuren....
  3. forum rang 6 shortie 10 december 2018 00:41
    Eerst maar eens zien dat we huidige niveau’s nu echt neerwaats gaan doorbreken want vooralsnog waren deze niveau’s toch weer steeds een springplank voor een opwaartse beweging.
    Sp 2.575-2.600 en NQ 6.350 moeten er echt aan wil het dieper gaan komende tijd. Tot morgen allen.
  4. forum rang 6 shortie 10 december 2018 00:46
    quote:

    Calimero schreef op 10 december 2018 00:36:

    ook speciaal voor shortie ... wordt het al wat ?? :)

    Absoluut Calimero maar de bevestiging hebben we nog niet. Wat ik net al ff aangaf. Wallstreet moet nu wel ff echt doorzetten anders ben ik bang dat er weer zo’n flinke bounce uit de mouw komt. Vooralsnog zit alles nog netjes binnen een matig dalend zijwaarts patroon. Om meer te kunnen bouwen op nog verdere daling zullen ze daar eerst aan de onderkant uit moeten breken binnenkort. Blijft dus opletten. We gaan het zien komende dagen/weken. Truste voor zo.
514 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 26 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links