Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: Kat in ‘t bakkie

Tracker Tips: Kat in ‘t bakkie

Fondsenaanbieder ProShares heeft een wel heel bijzondere ETF gelanceerd. In de VS kan sinds kort worden belegd in een tracker gericht op de verzorging van huisdieren, bekend onder de creatieve ticker PAWZ.

Kwaliteit

Mensen zorgen tegenwoordig goed voor hun kat en hond: onze viervoeters krijgen voedsel van kwaliteit opgediend. De maaltijd moet daarbij niet alleen goed zijn voor een gezonde vacht en een natte neus.

Men kan heden ten dage zelfs kiezen voor speciaal voer om uw huisdier te ondersteunen bij gezondheidsproblemen op het gebied van nieren, lever, gewricht, maag en darm, stress of overgewicht. Bovendien kan het voer desgewenst aangepast worden aan verschillende levensstadia van uw beste vriend.

PAWZ

Het fonds biedt beleggers de mogelijkheid om exposure te verkrijgen in de wereldwijde huisdierverzorgingsindustrie. Het is een sector die wereldwijd groeit met een potentieel van $200 miljard.

Dit zijn bedrijven die potentieel kunnen profiteren van de toename van huisdierbezit en trends die aantonen hoe ver eigenaren gaan om voor hun dierlijke metgezellen te zorgen.

Aandelenselectie

Proshares doet dit door kansrijke aandelen te selecteren van bedrijven die brede producten en diensten aanbieden. Ze identificeren bedrijven die zeer betrokken zijn in de sector voor huisdierenverzorging en die baat hebben bij de passie van mensen voor hun huisdieren.

De screening op deze kansen vindt plaats via het filter van de FactSet Pet Care Index, die bestaat uit 24 bedrijven die zorgen voor blootstelling aan potentiële groei binnen de dierverzorgingsindustrie.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de index moet onder meer aan de volgende criteria worden voldaan:

  • De belangrijkste bron van inkomsten van het bedrijf is afkomstig van een van de acht FactSet Revere Industry indelingen, ofwel RBICS-subindustrieën.
  • Het bedrijf genereert minstens $1 miljard aan jaaromzet uit ten minste één van de acht RBICS-subindustrieën.
  • De belangrijkste activiteiten van het bedrijf worden door FactSet geïdentificeerd als zijnde zorg voor huisdieren, waarvoor nog geen passende RBICS-subindustrie is gecreëerd (bijvoorbeeld een huisdierenverzekering).

Bovendien zal de index gebruikmaken van acht subsectoren voor huisdierverzorging, waaronder de productie van huisdierenvoedsel, veterinaire diensten, veterinaire geneesmiddelen, productie van huisdierbenodigdheden, internetverkoop voor huisdieren, distributeurs van diergeneesmiddelen, winkels voor dierenvoorraden en veterinaire diagnostiek.

Trend

Volgens experts heeft de markt voor dierverzorging sinds 2007 tweemaal zoveel procentuele bbp-groei. En het is niet alleen een Amerikaanse trend, maar het leeft bij mensen over de hele wereld.

De zienswijze van ProShares is allicht de hoop dat deze trend minder gevoelig zal zijn voor ontwikkelingen in de economie of conjunctuur.

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eminem 21 november 2018 11:58
    @handyman6

    Dat is bekend. Door MiFID II-wetgeving worden Nederlandse beleggers interessante investeringsmogelijkheden in de VS ontzegd. Desalniettemin goede info om te delen op IEX mijns inziens.

    Het is gelukkig nog wel mogelijk om de onderliggende aandelen te verhandelen. Door bijvoorbeeld de top 5 aan te kopen kunt u zelf een optimized tracker samenstellen. Het is maar een idee...

    ;-)
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links