Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Fed unch

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 8 november 2018 14:59
    n de afgelopen weken heb ik wat mensen gesproken die in tegenstelling tot ik wel verstand hebben van samengevat dividend strippen. En ze haalden allemaal min of meer de schouders op. Niks nieuws onder zon, alles is al lang en breed bekend en het is vooral een Duitsland probleem, was zo'n beetje de teuneur

    Arend Jan,

    Ik raad je toch echt aan de draad over dividendbelasting in de KK te lezen. Daar vind je heel wat meer achtergrond informatie dan de mensen die jij raadpleegt en die" slechts hun schouders ophalen". Echt waar, Arend jan: Je raadpleegt dan toch echt niet mensen die met dit GIGA=probleem nu al enkele jaren te maken hebben. Het is NIETS om je schouders over op te halen. Dat geeft slechts aan dat men werkelijk niet van toeten noch blazen weet.

    Dat dividendstrippen is een miljarden-oplichting geworden zoals wij KK bezoekers met elkaar daar een mooie draad van gemaakt hebben. En dan mijn bijdragen: wat zijn nu de consequenties in de praktijk? Een GIGA problematiek om als belegger je teveel betaalde divideendbelasting gedeeltelijk terug te krijgen. NATUURLIJk zijn de Duitse autoriteiten zeer argwanend geworden na miljardenfraude, maar die argwaan heeft de afgelopen jaren tot gevolg dat de terugbetalingen met twee tot drie jaar verlengd worden. Dat er met een massa aan papieren, bewijzen, Bescheinigungen geproduceerd moeten worden hetgeen met grote vertraging en met veel fouten gebeurt door....U mag zelf uitzoeken... de bankier?.... door Euroclear/….. door Clearstream…. door KASBANK.....?

    Ikzelf heb nu de Luxemburgse financiële autoriteiten ingeschakeld omdat wat JOUW kennissen schouderophalend geen probleem vinden, in de praktijk een ENORM probleem is geworden.

    Wil je meer details, Arend Jan, volg dan de vele gedetailleerde postings in de KK van IEX.

    Peter
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links