Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voetballers scoren goed in Turbocompetitie

Voetballers scoren goed in Turbocompetitie

Het staat 1-0 voor voetballende beleggers. Met een rendement van 7,7% deden zij het erg goed in september. Dat blijkt uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie.

Het verschil tussen mannen en vrouwen is ondertussen minder geworden. Ze doen het nu allebei niet heel goed: vrouwen staan op min 3,5% tegenover min 4,0% van de mannen. De mannen wisten in september iets meer dan 2% rendement te winnen, terwijl de vrouwen ongeveer 1% verloren.

Kia-rijders scheuren ervandoor

Een groep die het wel heel goed deed in september zijn beleggers met een Kia. Zij wisten een rendement van bijna 15% te halen. De politieke partijen zijn de afgelopen maand behoorlijk verschoven. Opeens staat het FvD bovenaan met maar liefst 18,9%. CDA-stemmers hebben een mooie terugkeer gemaakt van -1,2% naar +5,7%.

Op provinciaal niveau is er echter weinig veranderd. De Zeeuwen prijken nog steeds bovenaan met +11,7%, ongeveer een procentje meer dan vorige maand, maar nog lang geen nieuwe all time high. De rest van de provincies staat in de min.

Jongere beleggers doen het nog steeds opvallend goed. Zo staan beleggers van 20 tot 25 jaar ruim op voorsprong met gemiddeld 13,2% rendement. Toch lijken hun rendementen langzaam in te zakken: begin augustus was het nog 28% en vorige maand 18%.

Maandwinnaar september

De beste deelnemer van afgelopen maand was deelnemer Henkie Gaus. Hij wist in september het hoogste rendement te realiseren en wint daarmee de maandprijs: een iPad. Van harte! 

Wilt u ook maandelijks kans maken op een iPad? Dat kan als u meedoet met de Turbocompetitie.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links