Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beurs blijft terughoudend

TA: Beurs blijft terughoudend

De onrust op de Nederlandse beurs houdt aan. Hoewel we de afgelopen dagen geen schokkende technische verzwakkingen zien, blijft het onderliggende sentiment negatief.

Op de AEX is de bodem nog niet gelegd. Op de kortetermijngrafiek zien we in het termijnverloop van de AEX nog steeds lagere toppen.

De Nederlandse beurs ondervindt nu weerstand onder de juni-bodem rond 543,87, die nu als een eerste barrière fungeert. Het lijkt erop dat het recente herstel van de beurs op die horde is stukgelopen.


Uitstroom van kapitaal

De moneyflow van de Nederlandse beurs krult nu naar onderen. Dit betekent dat de instroom van kapitaal afneemt, terwijl de uitstroom van kapitaal toeneemt. Kortom, de verkoopdruk blijft stevig.


Draagvlak brokkelt af

De verzwakkende advance/decline-ratio van de Nederlandse beurs geeft aan dat het draagvlak van de beurs afbrokkelt. Onder de oppervlakte van de markt geeft dit aan dat het aantal stijgers afneemt, ten opzichte van het aantal dalers.

Deze zogenaamde Breadth indicator geeft hiermee aan dat het draagvlak van de beurs (ter ondersteuning van de opmars) afzwakt.


Uitleg moneyflow

De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt.

Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal. Een dalende moneyflow geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken. Een zijwaarts tenderende moneyflow geeft aan dat de geldstromen in evenwicht zijn.

Uitleg A/D-ratio

De advance/decline-ratio, ook hoog/laag-verhouding genoemd, wordt dagelijks berekend op basis van het verschil tussen het aantal stijgers en het aantal dalers. Zodra er meer winnaars zijn, zal de advance/decline-ratio oplopen. In het tegenovergestelde geval laat deze indicator een daling zien. Doorgaans is de advance/decline-ratio een leading indicator, die vooruitloopt op de actuele marktontwikkelingen.

De advance/decline-ratio, geeft doorgaans een goede indruk van het draagvlak in de markt. Een dalende indicator geeft aan dat het draagvlak in de markt zwak is. Dit duidt er op dat een stijgende beurs minder waarschijnlijk is. Een stijgende indicator geeft aan dat er wel draagvlak in de markt is voor een stijgende beurs. Uiteraard blijf ik ook op Twitter de markten actief voor u volgen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

163 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 20 september 2018 08:58
    Opa, grote problemen hier. Geen post vandaag door staking van de bezorgers, dus mijn uitkeringsophaalbriefje komt pas morgen in de bus. En de vaste uitbetaaldag, de 23e, is ook al op een zondag. Wanneer kan ik nu mijn keihard recht op staatsgeld doen gelden?

    We gaan er trouwens de helft minder op vooruit dan werkenden volgend jaar, schande! Handen in het haar en volledig aan de grond.
    Moet ik mijn vriendin lief aankijken of ze prosze (aub) nog wat zloty's heeft en het vervelende is: die heeft ze!
  2. [verwijderd] 20 september 2018 09:00
    quote:

    Audit4life schreef op 20 september 2018 08:52:

    Goedemorgen.
    Ik verwacht met de opening door naar de 545.5. Dan tot 15.30 wegzakken tot 542 en om 15.30 in één ruk naar de 544. Of zouden ze nu eindelijk richting gaan kiezen? Of een keertje andersom. Voor de verandering.
    nou nou
  3. [verwijderd] 20 september 2018 09:03
    quote:

    ren-je-dement schreef op 20 september 2018 08:58:

    Opa, grote problemen hier. Geen post vandaag door staking van de bezorgers, dus mijn uitkeringsophaalbriefje komt pas morgen in de bus. En de vaste uitbetaaldag, de 23e, is ook al op een zondag. Wanneer kan ik nu mijn keihard recht op staatsgeld doen gelden?

    We gaan er trouwens de helft minder op vooruit dan werkenden volgend jaar, schande! Handen in het haar en volledig aan de grond.
    Moet ik mijn vriendin lief aankijken of ze prosze (aub) nog wat zloty's heeft en het vervelende is: die heeft ze!
    Gelukkig dat ik een Duitsche [ aow] rente hebt , en dat goedkope land bijna in mijn achtertuin ligt.
    Holland ist grosse scheisse.:)
  4. [verwijderd] 20 september 2018 09:26
    blijkbaar weer up de DOW ... ben aan het afbouwen geslagen op mijn shorts :(
    ga ook geen longs opbouwen maar deze opgepompte beurs eens aankijken.
    Het beursleven is makkelijker dan we het zelf maken.
    heel simpel , heeft niets met onderliggende waarde te maken , is gewoon een piramidespel geworden . zolang we blijven kopen blijft het up gaan , zolang we dit niet loslaten zal het kaartenhuis niet in elkaar klappen , life is that easy op de beurs , als is de onderliggende waarde nul, zolang we blijven kopen gaat de prijs omhoog.

    nou ik ga maar eens mee in die gedachten denk ik ...
  5. [verwijderd] 20 september 2018 09:28
    vroeger corrigeerde de beurs nog wel eens als hij uit de pas was gelopen , nu maakt het allemaal geen kloot meer uit , we gaan gewoon door en als niemand stopt verdienen we allemaal aan de up en ook de instappers vandaag hebben winst volgende week door de instappers dan en als we maar doorkopen hebben zij ook weer winst ... snap uberhaupt niet dat we er een onderliggende waarde aan koppelen , doen we toch niets mee :)
163 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links