Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Trump slaat nog geen deuken

TA: Trump slaat nog geen deuken

Nu de Amerikaanse president Donald Trump de handelsstrijd met China opnieuw op de spits drijft, zetten de meeste beurzen een stapje terug, vooralsnog zonder trendbreuken.

Trump dreigt nog eens 200 miljard dollar aan importheffingen op Chinese producten op te leggen. China heeft al aangegeven om dan Amerikaanse producten met gelijke heffingen te zullen belasten, kortom Trade War 2.0.

Ook de verdere val van de Turkse Lira houdt de gemoederen in beleggersland bezig. De AEX-index zakt wat terug, en ook de andere belangrijke Nederlandse graadmeters laten het kopje wat hangen.

Maar de zwakte is alleen op korte termijn zichtbaar, op langere termijn is er niets veranderd. De schade is dus beperkt, dat geldt ook voor de belangrijkste Europese beurzen. Deze keer bekijk ik de lange termijn plaatjes van de AEX, AMX, AScX, DAX, CAC 40 en de Euro Stoxx 50.

Largecaps veren op

De AEX is opgeveerd, vanaf de onderkant van het lange termijn stijgende trendkanaal. Overigens verloopt de langetermijnontwikkeling iets trager dan verwacht. Echter zolang de steun van 27 juni rond 543,87 stand weet te houden, blijft de meerjarige stijgende trend intact.

Het positieve technische beeld wordt vooralsnog bevestigd indien de koers boven de 200-dagenlijn zou weten te blijven. De stijgende trend van het 200-daags voortschrijdende gemiddelde (rode doorlopende lijn), alsmede het feit dat de AEX is opgevangen door deze lijn, bevestigt de positieve lange termijn technische conditie.


Midcaps laten kopje hangen

De midcap (AMX-index) blijft zich matig ontwikkelen. Technisch oogt het koersverloop kritieker, nu mogelijke lagere koerstoppen worden gevormd. Bij het verlaten van de stijgende trend is eerder al een verzwakking opgetreden.

Van belang is nu dat steun 763,37 (gevormd op 1 september 2017) weet stand te houden. Bij een doorbraak en slotstand hieronder takelt het technische plaatje verder af. Weerstand is gevormd op 861,58 (gevormd op 3 november 2017).


Smallcaps pas op de plaats

Ook Nederlandse smallcap index (ASCX-index) is technisch wat verzwakt, nadat de opgaande trend wordt verlaten. Dit wijst op een zijwaarts verloop, boven steun 1.014,49 (gevormd op 25 september 2017). De weerstand bevindt zich op 1.115,08 (gevormd op 2 februari).

Op dit moment adviseren we om even geen nieuwe actie te ondernemen. Bij een doorbraak en slotstand onder de steun treedt verdere verzwakking op en dient er rekening te worden gehouden met een diepere correctie.


De Duitse beurs

De DAX index in Frankfurt beweegt in zijwaartse richting. De koersuitslagen worden steeds kleiner, tussen steun 11.868,84 (gevormd op 1 september 2017) en weerstand 13.596,89 (gevormd op 26 januari). Wacht een uitbraak uit deze driehoek af.


Parijs

De recente correctie van de CAC40 index bracht de koers terug onder de oude toppen van begin 2018 rond 5.590. Door deze terugkeer onder een vorige top verliest de CAC40 index aan kracht.

Deze zogenaamde false move neutraliseert de eerdere verbetering. We zien steun rond 5.242,64 (bodem van 6 juli). Weerstand ligt rond 5.657,44 (top van 25 mei).


Euro Stoxx 50 index

Het Europese beursgemiddelde beweegt zijwaarts in een steeds smallere range tussen steun 3.261,86 (bodem van 30 maart) en weerstand 3.596,20 (top van 18 mei). Dit signaleert een evenwicht tussen kopers en verkopers. Een uitbraak uit deze driehoek wachten we af.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 1
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

456 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2018 08:37
    quote:

    fred optie schreef op 31 augustus 2018 08:32:

    Het voelt zwakjes. Onderstatement.
    nee hoor, totaal niet ;)

    nasdaq op record, s&p op record, is het enige wat men ziet... al het andere is een rimpeltje in het verder kalme water van de indices.

    zeg nou zelf NAFTA nieuws is super, Canada ook een verdrag met de VS nou waar doen we moeilijk over...
  2. [verwijderd] 31 augustus 2018 08:41
    Indonesische roepia zakt tot niveau 1998
    Gepubliceerd op 31 aug 2018 om 07:54 | Views: 660

    Artikel
    Reacties
    JAKARTA (AFN/BLOOMBERG) - De Indonesische roepia is gezakt tot zijn laagste waarde ten opzichte van de dollar sinds 1998. De druk op de roepia volgt op flinke dalingen van de valuta's van Turkije en Argentinië, twee andere landen die tot de zogeheten opkomende markten worden gerekend. Ook de Indiase nationale munt, de roepie, wordt meegesleurd in die val en staat op een historisch laag niveau.

    De duikvlucht van de Argentijnse peso en Turkse lira is onder meer ingegeven door zorgen over hun tekorten op de nationale lopende rekening. Die zorgen breidden zich vervolgens uit naar landen als Indonesië en India, wat heeft geleid tot een uitverkoop van valuta's en obligaties van die landen. Sinds mei verhoogde de Indonesische centrale bank de belangrijkste rentetarieven al vier keer in een poging de waardedaling van de roepia te stoppen.

    De koersval van de roepia leidde in 1998 tot een financiële en politieke crisis in Indonesië. Volgens economen zou de vrees voor nieuwe chaos in het Zuidoost-Aziatische land onterecht zijn, omdat het er in economisch opzicht veel beter voor staat dan toen.
    -----------------
    niets aan de hand:-)
  3. forum rang 6 shortie 31 augustus 2018 09:09
    quote:

    hugo2703 schreef op 31 augustus 2018 08:52:

    [...]

    niks aan de hand, gewoon kopen
    Inderdaad Hugo. Dat is feitelijk wat ze zeggen.

    "De koersval van de roepia leidde in 1998 tot een financiële en politieke crisis in Indonesië. Volgens economen zou de vrees voor nieuwe chaos in het Zuidoost-Aziatische land onterecht zijn, omdat het er in economisch opzicht veel beter voor staat dan toen."

    M.a.w. Ga vooral rustig slapen mensen.... deze keer is echt alles anders!!
    In 2007-2008 was ook alles anders dan in 2000-2001 want in 2008 hadden we een hypotheekbubbel veroorzaakt door de VS met haar MBS producten en in 2000 hadden we een zware overwaardering op de beurzen.
    En ja... 2018-2019 is ook weer anders want toen hadden we de schuldencrisis...

    En als we dadelijk weer vol in een wereldwijde crisis zitten zijn dit de eerste economen die dan roepen "Nou zeg....dit had echt niemand aan zien komen".
  4. [verwijderd] 31 augustus 2018 09:16
    quote:

    shortie schreef op 31 augustus 2018 09:09:

    [...]

    Inderdaad Hugo. Dat is feitelijk wat ze zeggen.

    "De koersval van de roepia leidde in 1998 tot een financiële en politieke crisis in Indonesië. Volgens economen zou de vrees voor nieuwe chaos in het Zuidoost-Aziatische land onterecht zijn, omdat het er in economisch opzicht veel beter voor staat dan toen."

    M.a.w. Ga vooral rustig slapen mensen.... deze keer is echt alles anders!!
    In 2007-2008 was ook alles anders dan in 2000-2001 want in 2008 hadden we een hypotheekbubbel veroorzaakt door de VS met haar MBS producten en in 2000 hadden we een zware overwaardering op de beurzen.
    En ja... 2018-2019 is ook weer anders want toen hadden we de schuldencrisis...

    En als we dadelijk weer vol in een wereldwijde crisis zitten zijn dit de eerste economen die dan roepen "Nou zeg....dit had echt niemand aan zien komen".

    Dan staat alles wel veel lager.

    In tussentijd nog vele malen sussende woorden,niets aan de hand:-)

    Dejavu 2000 en 2008
456 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links