Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kooptips van Ralph Wessels

Kooptips van Ralph Wessels

Op woensdag 4 juli vond alweer de achtste editie van de Hollandse Aandelenavond plaats, waarbij zes experts samen 24 tips gaven. Voor het eerst dit jaar stond Ralph Wessels, hoofd aandelenstrategie bij ABN Amro, op het podium. 

Hij noemt de handelsoorlog "vooral ruis". Op zich is er met de economie en bedrijfswinsten niet al te veel mis, al nadert wel de laatste fase van de economische cyclus. Bekijk de hoogtepunten van zijn presentatie tijdens de Hollandse Aandelenavond hieronder terug.


Tips Ralph Wessels, beleggingsstrateeg ABN Amro

  • Royal Dutch Shell
    "Shell is een geldmachine. Bij $50 tot $55 per vat draaien ze nog quitte. Maar bij $75 hebben ze $25 miljard tot $30 miljard aan vrije kasstroom. Dat is genoeg voor het dividend en daarbovenop aandeleninkoop. Als Shell hetzelfde gewaardeerd werd als Amerikaanse bedrijven zou de koers naar $40 gaan."

  • Flow Traders
    “De volatiliteit in de markt gaat toenemen. Flow dekt alle risico's af. Als de volatiliteit toeneemt, wordt de prijzing van ETFs minder nauwkeurig. De marges stijgen dan. In het eerste kwartaal werd meer verdiend dan in heel vorig jaar. Het tweede kwartaal was wat minder, maar het dividend gaat dit jaar omhoog. En wie weet neemt de beweeglijkheid weer toe.”

  • DSM
    “Er zijn een aantal langetermijntrends, zoals vergrijzing. DSM heeft profijt van dergelijke trends, zoals gezondheid of circulaire economie. Het bedrijf speelt daar goed op in.”

  • Short: Arcadis


Wilt u de hele avond nog eens terugkijken? Dat kan op de webinarpagina van BNP Paribas.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links