Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eerste weerstand nadert

TA: Eerste weerstand nadert

De rust lijkt enigszins te zijn teruggekeerd op de aandelenbeurzen. Na de forse koersval van begin februari wisten de beurzen zich weer op te richten en een herstel in te zetten.

Toch ontbreekt nog de echte overtuiging en blijft de kans op een nieuwe correctie aanwezig.

AEX-index

De afgelopen week wist de Nederlandse beurs wat terrein terug te winnen na de koersdaling van ongeveer 10% van de top van eind januari. De AEX-index had een lagere koersbodem gevormd onder de bodem van november en is de laatste dagen teruggekeerd naar deze voormalige steun.

Rond dit niveau zou de index opnieuw op verkoopdruk kunnen stuiten. Een oude steun wordt namelijk vaak een nieuwe weerstand.

Indien de AEX-index niet boven deze weerstand rond 535 weet te sluiten, zal er een lagere koerstop worden gevormd en kan de index terugvallen richting de dieptepunten van begin februari van circa 517 punten.

Pas wanneer het herstel meer vorm krijgt en de beurs weet terug te keren boven de oude koersbodem, zal het technische beeld verder opklaren.

Bij de aandelenbeurzen om ons heen zien we vergelijkbare technische plaatjes.

BEL 20-index

De BEL 20-index op de Belgische beurs noteert momenteel rond het niveau van de oude koersbodems, maar is er ook nog niet overtuigend boven teruggekeerd.

Zolang de koers hieronder blijft, oogt het technische beeld negatief en blijft de kans op een nieuwe daling aanwezig.

CAC 40-index

De Franse beurs heeft ook de oude koersbodems bereikt. De CAC 40-index heeft hiermee ongeveer de helft van de daling goed gemaakt.

Om verder te verbeteren en ruimte vrij te maken voor een groter herstel, zal de Franse beurs boven de oude koersbodems moeten sluiten. Pas dan kan het herstel worden voortgezet richting de oude toppen van  november en januari.

Zolang de koers onder de oude bodems blijft, kan een nieuwe terugval niet worden uitgesloten.

DAX-index

De Duitse beurs, die in Europa vaak voorop loopt, heeft nog het minste herstel laten zien van de grote Europese beurzen. De DAX-index heeft wel wat terrein teruggewonnen, maar is nog ver verwijderd van de oude koersbodems van eind 2017.

Als de DAX-index rond het huidige niveau een lagere top zou vormen, zou dat een zeer zwak signaal zijn.

Europese beurzen: zet het herstel door?

Deze week wordt belangrijk voor de Europese beurzen om te zien of het herstel, dat afgelopen week vorm heeft gekregen, zal worden doorgezet.

Wanneer de beurzen terug weten te keren boven hun oude steunniveaus, zal het technische beeld flink opklaren en mag een groter herstel worden verwacht.

Maar als de verschillende indices rond of onder de oude koersbodems een lagere koerstop vormen, is de kans erg groot dat we de dieptepunten van begin februari nog eens gaan opzoeken. Dan blijft het afwachten op welk niveau de beurzen worden opgevangen.

Wall Street vandaag gesloten

Ook deze week zijn er nog veel bedrijven die hun jaarcijfers publiceren en daarmee richting kunnen geven aan de markt. Vandaag blijven de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege de viering van President's Day. Daar hoeven we dus even geen steun van te verwachten.

Wilt u op de hoogte blijven van al onze technische analyses en de daarbij horende (ver)koopadviezen? U volgt ze met Premium de eerste maand voor slechts €0,01.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 97
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Gerelateerd

Reacties

88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 19 februari 2018 10:53
    Het is niet allemaal overtuigend. De stieren dan. Ze rebounden wat. Maar nu doorzetten met de lift offs. Het wordt lastig. Transavia piloten staken ook. Dan maar ff wat kreten tussen door.

    Goud. $1.360 is DE weerstand. Daar gaan ze niet snel doorheen. Yen. Tjonge. Tjonge. Geen paniek, ondanks de sterkere Yen. Vopak. Die gingen lekker na de bekendmaking van de cijfers op vrijdag. Mijn dank is groot! Ik heb ze weggedaan. Ik was blij dat ze niet de andere kant op gingen. Wel lekker binnengeharkt. ABN Amro. Ze doen niet veel meer. Tussen de $25 en de $25.50 schommelen ze. Zilver. Die doen maar wat. Eerst duidelijk richting laten kiezen. Nikkel en Zink. Die liggen zeer mooi!

    Gas, die wil ik wel oppakken. Long dan. Hopelijk zakken ze wat terug vandaag in de handel. Dan kan ik ze pas oppakken. Wereldhave. Ja. Ik heb daar een plukkie van gekocht. Grooste koop ooit. Ha ha ha. Ik zit goed cash. Dus ik doe het rustig aan. Mini aankoopjes en verkoopjes. Olie. Long wil ik vandaag ook oppakken. Ik wacht daar ook op iets lagere koersen. Palladium is eigenlijk al heel hard opgeveerd. Die had ik eerder moeten oppakken. Gemiste kans. Jammer. CAC en Italie liggen goed. Althans. Beter dan een IBEX of een Wiggie Twintig. Zal je natuurlijk net zien. Doet Italie het vandaag niet. IBEX weerstand op de bekende 10.000 punten. DAXie die heeft ruimte, zowel omhoog als omlaag. Ik prefereer omhoog. Maar ik wacht eerst deze dag af. AEXie heeft er vandaag geen zin in. Pas u op. De beren hebben nog maar 6 maanden om de Down Jones met 15% te drukken. Anders is deze era nog beter dan de era 1990-2000. Geweldig! Alle era's eindigen niet zo lekker. Dus party a la 2017 kan wel eens kateren in 2018 worden.
  2. [verwijderd] 19 februari 2018 11:20
    quote:

    handyman6 schreef op 19 februari 2018 11:08:

    Goodmornin-gere,me-ah doing nothin-ah,nono,just laying in the sunn-ah.
    534-526-518-507
    Hazes
    Pfff Handy, normaal nu 2 a 3 maanden in mijn lievelingsland , met een klein bezoekje Amma, volgend jaar maar kan nu al een beetje lopen [ half uurtje - uurtje ] maarrr erg koud hier.
    Geniet ze en groetjes van beide.
    De beurs ik weet eventjes niet.
  3. Fundbuster 19 februari 2018 11:23
    quote:

    ttroo schreef op 19 februari 2018 10:53:

    Het is niet allemaal overtuigend. De stieren dan. Ze rebounden wat. Maar nu doorzetten met de lift offs. Het wordt lastig. Transavia piloten staken ook. Dan maar ff wat kreten tussen door.


    Gouden trade, Transavia piloten stijgen voorlopig niet! Iemand het ISIN-nummer voor me?
88 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links