Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste winnaar: Eindelijk naar Manchester City

Slimste winnaar: Eindelijk naar Manchester City

De Slimste Belegger 2017 is ten einde en er is een winnaar uit de bus gekomen: De heer Schoenmaekers uit Maastricht. Hij wist zijn portefeuille in vier weken met ruim 41% te laten groeien. Hij wint daarmee de hoofdprijs van maar liefst 2.500 euro!

We bellen met de heer Schoenmaekers om te vragen hoe hij dit mooie resultaat heeft weten te behalen.

“Ik heb aardige risico’s genomen”, steekt hij van wal. “Ik speel puur aan de hand van technische analyse. Ik achtte de kans groot dat de koersen zouden dalen en ging daarom begin november vol short met forse hefbomen. Dit heb ik op indices, vooral AEX en DAX, enkele aandelen en olie gedaan. De aandelen waren met name banken; ING, ABN Amro, maar ook Deutsche Bank.”

Hete adem in de nek

Heeft de winnaar nog bij andere deelnemers in de portefeuille gekeken? “In het begin niet, maar op het einde wel, omdat ik toch een hete adem in mijn nek voelde. Ik heb me daardoor laten verleiden om nog veel te gaan traden, wat me nog bijna de kop gekost heeft.”

Meer op safe

Schoenmaekers belegt in het echte leven ook met hefboomproducten. “Maar dan neem ik minder risico. Dat is toch een ander soort beleggen. Ik laat me dan niet verleiden om met te hoge hefbomen te werken en speel veel meer op safe. Ik probeer wel zoveel mogelijk mijn eigen ding te doen. Ik gebruik vooral technische analyse en laat me niet van de wijs brengen door allerlei nieuwsberichten. Wel volg ik US Markets van mijn coach Guy Boscart, om te kijken of de analyses die ik maak bevestigd worden.”

Manchester City

De hoofdprijs van 2.500 euro is in ieder geval meer dan welkom bij de winnaar. “Ik ben al een paar jaar actief als teamleider bij de voetbalploeg van mijn zoon. Ik heb hem beloofd dat wanneer de kans zich voordoet, ik hem meeneem naar een grote wedstrijd. Ik heb een passie voor de wedstrijden die in Engeland gespeeld worden en Manchester City is één van mijn favoriete clubs. Daar gaan we dus samen heen, en wat ik overhoud stop ik in mijn beleggingsportefeuille.”


Hoewel de Slimste Belegger 2017 ten einde is, kunt u nog wel het hele jaar meespelen in de Slimste Belegger Turbocompetitie. Klik hier om u aan te melden.

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links