Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Acomo's gekruide dividend

Acomo's gekruide dividend

Mooie koersstijging - alweer - van Amsterdam Commodities (Acomo). Dat komt vooral door twee relatief dikke kooporders vandaag: eentje van 14.000 en eentje van 10.000 stukjes. De gemiddelde dagomzet van dit AScX-fonds is rond 5000. Nu is Acomo een bijzonder aandeel, noem het een dividend aristocrat.

Het bedrijf in kruiden en specerijen doet net als haar legendarische voorganger VOC structureel een schitterend dividend. Verschil moet er wel zijn. De compagnie was op haar hoogtepunt rond 6 biljoen euro (!) waard volgens huidige maatstaven en deed een verpletterende 16 à 18% dividendrendement per jaar.

Acomo is een kleine 600 miljoen euro waard en yieldt een kleine 5% per jaar. In 1 minuut geven we een kort portret van dit aandeel, dat een free float kent van 85%. U kent ons, bij kleine aandelen letten we altijd scherp op vrije hoeveelheid verhandelbare aandelen en dagelijkse omzet.

 

 

Klik voor groot, hier de koers en omzet over de afgelopen twee weken. Die twee grote orders van vandaag springen er echt uit. 

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen

Aan een touwtje! Uit Datstream trekken we de koers over de afgelopen twintig jaar versus het dividend in harde euro's.

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen

Nu komt het, wie in de afgelopen twintig jaar dat dividend netjes herbelegde in Acomo rolt nu van zijn of haar stoel van het lachen. Kortom, in kruiden en specerijen beleggen kan nog steeds in Amsterdam en het is nog lucratief ook.

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links