Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nico Bakker: Geen verschil tussen speel- of eigen geld

Nico Bakker: Geen verschil tussen speel- of eigen geld

Deelnemers die de Slimste Belegger als een gokspel zien, zijn bij Slimste Belegger-coach Nico Bakker aan het verkeerde adres. Hij speelt het spel zoals hij in het echt ook zou beleggen, en vindt dat zijn teamgenoten dat ook zouden moeten doen.

Op 30 oktober aanstaande gaat het spannendste beleggingsspel van Nederland weer van start: De Slimste Belegger. U kunt als deelnemer niet alleen gratis ervaring opdoen met turbobeleggen, maar maakt ook nog eens kans op mooie prijzen, waaronder de hoofdprijs van maar liefst 2500 euro.

Eerder maakten we al kennis met Slimste-coaches Jim Tehupuring, Guy Boscart en Nico Inberg. Vandaag is de eer aan technisch analist Nico Bakker.

Eigen geld

Bakker wil graag meteen van de gelegenheid gebruikmaken om te benadrukken dat de Slimste Belegger geen gokspel is. “Ik speel het spel serieus, zoals ik ook mijn eigen geld zou doen. Het verschil tussen speel- en echt geld bestaat in mijn ogen dus niet. Beleggers die maar wat doen of het als een gokspelletje beschouwen, kunnen daarom beter niet in mijn team stappen.”

Welk type belegger ziet Bakker wel graag aanschuiven? “Ik zie graag serieuze beleggers die willen ervaren hoe turbobeleggen werkt. Dit spel is een mooie gelegenheid om kennis te maken met turbo’s en om te zien hoe mijn systeem van dashboard-beleggen in de praktijk zijn werk doet.”

Harde spelregels

Bakker zal zich tijdens het spel vooral richten op Nederlandse fondsen in de AEX en AMX. “Die speel ik op basis van harde spelregels. De belangrijkste regel is een strak exit-management. Mijn dashboard geeft aan wanneer ik in-, maar vooral wanneer ik uit moet stappen. Daarnaast let ik op de trend en het sentiment.”

Omdat het spel maar vier weken duurt, is Bakker genoodzaakt om extra ‘in te zoomen’. “Omdat het vooral kortetermijnwerk is, zoom ik in en richt ik me vooral op de kleinere bewegingen. Nadelig puntje is dat je dan sneller moet wisselen dan je misschien zou willen. Normaal gesproken zou ik wat rustiger aan doen.”

Uitgelezen kans

Ziet Bakker het als een voordeel dat hij technisch analist is? “Ja, omdat het vooral gaat om kortetermijnbewegingen. Fundamenteel analisten richten zich vaak op de lange termijn, maar ze mogen blij zijn dat ze bij deze competitie gebruik kunnen maken van de dagcharts. Ik vind dit spel een uitgelezen kans om wat meer de aandacht te vestigen op wat technische analyse kan bieden.”


Meespelen met de Slimste Belegger? Het spel begint op 30 oktober, maar u kunt alvast beginnen met oefenen. Meld u nu alvast aan en kies uw eigen beleggingscoach!

Over de Slimste Belegger 2017

In samenwerking met IEX organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger: het spannendste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis beleggingsspel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's.

Kijk voor meer informatie over de coaches, de te winnen prijzen of om u alvast in te schrijven op Slimstebelegger.nl.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links