Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: De stier is losgebroken

TA: De stier is losgebroken

Kent u ‘the duck test’? If it walks like a duck, swims like a duck and quacks like a duck, I call it a duck. Vervang het woord ‘duck’ door ‘bull’ en u ziet u een bullmarkt op de aandelenbeurs. 

Dat kan ook bijna niet anders, want er is weer sprake van een positief sentiment, weerstanden die gebroken worden (AEX), all-time-highs en koersrecords (Wall Street) en heel veel waarschuwingen dat de crash in aantocht is. Kortom, we verkeren in een bullmarkt.


All-time-high voor de Nederlandse herbeleggingsindex

Ik trap vandaag af met de Nederlandse herbeleggingsindex, waar de stier duidelijk is losgebroken. De uptrend wordt hervat nu de AEX Total Return index (waarbij dividenden worden herbelegd) boven de top van 16 mei rond 1.703 is gebroken.

Onze eigen herbeleggingsindex genereerde een koopsignaal, nadat deze voormalige weerstand is gebroken. Aan de bovenkant is er ruimte richting weerstand 1.830 (berekend koersdoel). De steun ligt op 1.690 (gevormd op 10 september).


Geen all-time-high voor de AEX

De AEX-index test thans de volgende weerstand 537,84 (koerstopje van 9 mei j.l.). Pas na een uitbraak bovenn deze horde is ook op de AEX de stier los. Daarna kan de index naar het volgende koersdoel rond 563,98 (koerstopje van 13 juli 2007). Steun ligt er rond 526,85 (gevormd op 22 september).

Statistisch liggen de beste beleggingsmaanden voor ons, dat geeft aan dat we ons op een mooie bullmarket kunnen voorbereiden.


All-time-high op Wall Street

Op Wall Street heeft de stier zich eindelijk bevrijd. De S&P 500 index op Wall Street zet de stijgende trend voort, nu ook het laatste topje van medio september breekt. Eerder was al de koerspiek van augustus gebroken.

In de recente correctie vormde de S&P 500 index een hogere bodem binnen de stijgende trend. Er ligt steun op 2.480,38 (gevormd op 1 september). Koersdoel ligt rond 2.985,53 (berekend).


Amerikaanse technologiebeurs op all-time-high

De stier is ook ontsnapt op Amerikaanse technologiebeurs, waar de Nasdaq Composite index de stijgende trend weet voort te zetten. 

Met de uitbraak boven de weerstand van eind juli rond 6460 is de oude uptrend hervat, richting 7.708 (berekend koersdoel). Er ligt steun op 6.343,96 (bodem van 25 september).


Amerikaanse smallcaps op all-time-high

De stier is eveneens goed los op de Russell 2000 index, die het koersverloop volgt van 2000 Amerikaanse Small Caps aandelen. De Russell 2000 index zet de stijgende trend voort. De Amerikaanse smallcaps-index heeft met de doorbraak boven de julitop rond 1452 de stijgende trend bevestigd en hervat. 

De Russell 2000-index  kan verder omhoog richting 1.731,95 (berekend koersdoel). Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 1.452,09 (gevormd op 28 juli) intact blijft.


Amerikaanse Transportsector op all-time-high

Tenslotte heeft de stier zich ook losgerukt in de Amerikaanse transportsector. De Dow Jones Transportation index brak begin vorige week door de weerstand 9.763,66. De Transportation index heeft met de doorbraak boven de koerstop van juli de stijgende trend weten voort te zetten, met een eerste berekend koersdoel rond weerstand 10.650.

Zolang de Transportation index hogere toppen en hogere bodems weet te vormen blijft het plaatje sterk. Steun ligt op 9.460 (gevormd op 16 augustus).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 35
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

315 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
315 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links