Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Never a dull moment

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Trump-dip?

Omdat er weer FBI-gedonder is... Oh. Zouden de koersen inderdaad hierom dalen? Als dat zo is, dan mag van mij de boel lekker krakken. Prachtige koopkans, want omzetten en winsten trekken zich van dit kinderachtige gedoe niks aan. Niettemin staat EUR/USD rond 1,11. Goud stijgt en yield daalt.

Wacht even, als u niet overtuigd bent. Wat denkt u als iemand als Warren Buffett straks zijn eitje zit te tikken en dit ziet. Denkt u dan dat hij Charlie Munger belt: Nou ouwe jongen, wat erg, we gaan ten onder, wegwezen, zet de hele zooi maar meteen bestens in het boek. Wat zegt je? Huh, bieden op Unilever?

Geintje hoor. Serieus, op dagbasis heeft dit impact. Op lange termijn absoluut niet. We herinneren ons, als het goed is, allemaal de Brexit-les van bijna een jaar geleden.

 

 

Eerst cijfers, daar hebben we voorbeurs weer veel van op het Damrak. ABN Amro ziet er goed uit, maar de bank geeft geen outlook af. Ook nog geen rook uit Den Haag of er weer eens wat aandelen naar de beurs komen. Eerlijk gezegd had ik dat met alle markttoppen wel verwacht.

 

 

U ziet de brede markt. Heel erg allemaal. Not.

 

 

Winst

Het nieuws, Pharming maakt winst en overnamefantasie in verzekeringsland. Flow Traders gaat gebukt onder de lamlendige handel, geen verrassing. Er zijn nog geen analistenadviezen. 

  • Flow Traders heeft het eerste kwartaal afgesloten met ruim 48 miljoen euro aan handelsinkomsten. Dat betekende een daling van een kwart ten opzicht van een jaar eerder. De daling was volgens topman Dennis Dijkstra te wijten aan de ,,moeizame marktomstandigheden".
  • Het operationele resultaat van Pharming over het eerste kwartaal was 3,9 miljoen euro, tegen min 3,2 miljoen euro een jaar eerder. De totale omzet sprong met ruim 600 procent omhoog tot 15,5 miljoen euro. Het is het eerste volle kwartaal dat Pharming alle inkomsten uit Ruconest ontvangt.
  • Atrium zette in het eerste kwartaal een winst in de boeken van 31,5 miljoen euro. Dat is bijna 20 procent meer dan de ruim 26 miljoen euro een jaar eerder. De netto huurinkomsten van het bedrijf stegen met 0,7 procent van 47,3 miljoen euro naar 47,6 miljoen euro.
  • Pharming heeft een nieuwe financieringsovereenkomst van 100 miljoen dollar gesloten met Orbimed Advisors. Dit geld is gebruikt om in aandelen converteerbaar schuldpapier af te lossen. Daarnaast zijn kredietfaciliteiten afgelost bij Silicon Valley Bank en Kreos Capital.
  • Vivat, het voormalige Reaal, probeert concurrent ASR af te troeven in een overnamegevecht rond de middelgrote verzekeraar Generali Nederland. Na de overname van Delta Lloyd door NN lijkt de consolidatie op de markt daarmee volgens de krant los te komen.
  • Vastned heeft in totaal 849.846 eigen aandelen ingekocht voor een totaalbedrag van 29,9 miljoen euro. Vastned bracht op 11 april een bod uit voor de inkoop van eigen aandelen ter waarde van maximaal 50 miljoen euro.
  • SnowWorld hield over de zes maanden tot eind maart 4,8 miljoen euro over. Dat is 2,8 procent meer dan de nettowinst van een jaar eerder. De omzet ging daarbij met 3,5 procent vooruit tot 19,3 miljoen euro

Dat Japanse cijfer is al door op een meevallende -1,9%. Verder is er gewoon - hier is geen ander woord mogelijk - een gezellige agenda. Cijfertjes, dividendjes, inflatietje en niet al te veel vermoeiend en moeilijk gedoe. 

  • 06:30 Japan industriële productie mar
  • 08:00 ABN Amro KW1-cijfers
  • 08:00 Atrium KW1-cijfers
  • 08:00 SnowWorld KW1-cijfers
  • 08:00 Pharming KW1-cijfers
  • 08:00 Flow Traders KW1-cijfers
  • 08:00 Bouygues KW1-cijfers
  • 09:00 Corbion notering 1,00 euro ex-dividend
  • 09:00 KPN notering 0,02 euro ex-dividend
  • 11:00 EU inflatie CPI apr 1,2%
  • 14:00 Target KW1-cijfers
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden
  • 22:00 Cisco KW1-cijfers

 

En dan nog even dit

Voor wie alles wil weten:

 

 

Intussen in Europa:

 

 

Ik zei, intussen in Europa:

 

 

Het dagelijkse olienieuws:

 

 

Gesprek van de dag aan de Amsterdamse Zuidas?

  

 

Bied maar Lakshmi Mittal :-)

 

 

Nog meer ontslagen dus:

 

 

Gemist:

 

 

Oh jee, denkt u nu, maar geen paniek: de beruchte 2000 bubbelstanden zijn nog ver weg:

 

 

Mooi filmpje. Zoals u weet staat Japan amper immigratie toe:

 

 

Vooruit, voor de liefhebbers:

 

 

Daar past deze naadloos bij:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 17 mei 2017 10:45
    Mijn poging: Nederlandse belastingbetalers kunnen de dividendbelasting verrekenen, maar buitenlanders kunnen dat niet. Voor hen is het dividend dus effectief 15% (de belasting) lager. Het kan dus voordeliger zijn om vóór ex-dividenddatum te verkopen en dan de dag daarna ex-dividend terug te kopen. In principe gaat die dag het dividend van de koers af en bij grote orders stellen de transactiekosten niet veel voor.

    En het kan arbitrage tussen het Engelse aandeel en het Nederlandse aandeel zijn. Het verschil is dat het Engelse aandeel geen dividendbelasting inhoudt.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links