Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kop of munt

Untitled Document In mijn andere column heb ik het over de producten prijzen die niet oplopen: goed of slecht? Zo is het ook apart om te zien dat milieutypes liever radioactief afval hebben dan CO2, wat een gewoon natuurproduct is.

Planten groeien er zelfs meer van. Als het weer wat beter is, kijk ik naar bedrijven die service verlenen en brandstof leveren aan kernreactoren. Ik let dan ook op de waardering van de producenten van zonnepanelen en alternatieve energie.

Het zou me niet verbazen als deze aandelen uiteindelijk redelijk overprijsd blijken te zijn, maar ik moet daar nog niet op vooruit lopen.

Iets wat grappig is dat de aandelen die in de ouderwetse energie zitten en daarom ook zouden moeten profiteren van energieschaarste, niet oplopen. Deze aandelen blijken momenteel veel minder sexy. Neem nu Royal Dutch Shell:

Charmeoffensief
Over sexy gesproken, welke partner is nu leuker voor ABN Amro: Fortis of Barclays? Het personeel neigt naar Fortis, omdat het denkt een bovenrol te spelen in Nederland. Uit eigen ervaring zeg ik dat Belgen fusiespelletjes politieker spelen dan Britten. Ik zou zeggen: ga door met je charmeoffensief en vraag of Barclays de prijs ietsje verhoogt.

Nog even verder over de Belgen: wat is leuker dan een obligatiehandelaar die 200 miljoen wegmaakt? Je kan beroemder worden dan Nick Leeson, de future handelaar. Zeker als de koers er weinig op doet.

Never sell on a strike
Op lange termijn gezien staat dit aandeel helemaal hoog. Ik zou wel een putje durven kopen.

Ik heb de aandelen gekocht, omdat ik denk dat het bedrijf nu eindelijk gereorganiseerd gaat worden. Er zijn stakingen, maar zoals het gezegde luidt sell in may is er ook nognever sell on a strike.

Telecom en vuile bom
Wie aandelen en turbo's niks vindt kan op Deutsche Telekom een straddle kopen. Technisch leek de koersbeweging even op een hoofd-schouderpatroon. Op langere termijn is werkelijk alles mogelijk met dit aandeel. Fundamenteel vind ik het goedkoop en ik zit dan ook zakelijk long.

NB: nog een laatste opmerking over die kerncentrales: de kans op een vuile bom van terroristen neemt natuurlijk toe, maar nu de een benige bandiet in Afghanistan is gepakt is dat ook niet iets waar we ons druk over moeten maken.

Klik hier voor Frank van Dongens IEX.nl Lage Landenportefeuille

Klik hier voor Frank en Ronald van Dongens IEX.nl Trading Twins Portefeuille


Frank van Dongen is het pseudoniem van de bekende Amsterdamse handelaar Cees Smit. Hij is algemeen directeur van de hedendaagse vennootschappen Today’s Beheer bv en Today's Brokers. Van Dongen schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links