Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: S&P 500

Investeringsidee: S&P 500

De S&P 500 bereikte onlangs een recordhoogte van bijna 3.000 punten. Diverse economen en analisten vrezen echter dat de Amerikaanse index dit jaar nog met 10 tot 30% kan dalen. Heeft de S&P 500 nu de top bereikt? 

De S&P 500 lijkt volop geprofiteerd te hebben van de florerende Amerikaanse economie. Over het eerste kwartaal van dit jaar kwam de economische groei op jaarbasis nog uit op 3,2%. Verder daalde de werkloosheid in de Verenigde Staten afgelopen maand naar 3,7%.

Angst voor correctie

Tijdens de eerste helft van dit jaar is de index continu gestegen en tikte in juni deze een recordhoogte van 3.000 punten aan. Onder andere de analisten van Morgan Stanley vrezen echter dat er in de tweede helft van dit jaar een flinke correctie van de S&P 500 kan plaatsvinden.

Het IMF (Internationaal Monetair Fonds) verwacht dat de groei van de Amerikaanse economie volgend jaar kan terugvallen naar 1,8%, waarbij de werkloosheid niet verder meer terugloopt. Analisten van Goldman Sachs voorzien voor volgend jaar juist een verdere groei met 2,3%.

Hoe de Amerikaanse economie zich verder zal ontwikkelen hangt onder meer af van hoe de geopolitieke spanningen tussen de VS en China uitpakken.

Hoewel de Federal Reserve de rentes ongewijzigd liet, tot grote frustratie van de Amerikaanse president Donald Trump, werden wel de verwachte inflatiecijfers voor de tweede helft van 2019 neerwaarts bijgesteld naar 1,5%. Eerder dit jaar hanteerde de Fed nog een verwachting van 1,8%.

Correctie

Analisten van Morgen Stanley vrezen dat de S&P 500 in het derde kwartaal van dit jaar een correctie van circa 10% zal laten zien. Als belangrijkste oorzaak wees de zakenbank naar een negatiever wordend sentiment onder beleggers wereldwijd. Met name het vertrouwen in het politieke beleid van Trump richting China lijkt af te nemen. Mochten in het verlengde daarvan de macro-economische cijfers tegenvallen, dan kan dit leiden tot een sterke reactie op de beurzen.

In de S&P 500 zijn Apple, Alphabet en Microsoft de zwaargewichten die vaak de koers van de index kunnen bepalen. Met name Apple kan naar eigen zeggen veel hinder ondervinden van de geopolitieke spanningen en importheffingen. Het aankomende Amerikaanse cijferseizoen kan duidelijkheid scheppen welke kant de Amerikaanse economie en in het verlengde daarvan de S&P 500 op zal gaan.

Mis nooit meer een investeringsidee. Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Vontobel!

De toekomstige waarde van de index is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke, alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op de S&P 500 zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

 

Investeringsidee: S&P 500

Ontdek Vontobel's productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare