Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Royal Dutch Shell

Investeringsidee: Royal Dutch Shell

Royal Dutch Shell zag de winst over het tweede kwartaal op jaarbasis stijgen en is gestart met een aandeleninkoopprogramma. Het bedrijf investeert daarnaast meer in duurzame energieoplossingen, maar blijft de komende jaren nog afhankelijk van olie.

Royal Dutch Shell zag over het tweede kwartaal van 2018 de omzet op jaarbasis met 23,7% toenemen tot 89,2 miljard dollar. De nettowinst steeg over dezelfde periode met 30% tot 4,7 miljard dollar.

De winststijging was vooral te danken aan kostenbesparingen en een hogere olieprijs, maar werd gedrukt door negatieve valuta-effecten. De winst was mede daarom lager dan de 5,9 miljard dollar waar analisten gepolst door Bloomberg gemiddeld op rekenden. Verder zag Shell de vrije kasstroom uitkomen op 9,5 miljard dollar.

Aandeelhouders ontvangen over het tweede kwartaal een dividend van 0,47 dollar per aandeel. Daarnaast is Shell gestart met een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 25 miljard dollar. Dit programma moet uiterlijk 2020 zijn afgerond.

Olie en duurzaamheid

Het eerste halfjaar profiteerde Shell van een hogere olieprijs, maar de afgelopen periode is deze onder druk komen te staan door onder meer het oplopende wereldwijde handelsconflict. Begin augustus daalde de olieprijs tot het laagste niveau in zeven weken tijd.

Beleggers vrezen dat het conflict tussen met name de Verenigde Staten en China zal leiden tot een lagere groei van de wereldeconomie, wat effect zal hebben op de wereldwijde vraag naar olie en andere grondstoffen. Onder meer het Internationaal Energieagentschap verwacht voor de tweede helft van dit jaar een groeivertraging in de vraag naar olie.

Verder investeert Shell al geruime tijd in duurzame energieoplossingen. Begin augustus werd bekend dat Shell via zijn investeringsarm Shell Ventures deel nam aan een financieringsronde van Ample. De Amerikaanse startup haalde hiermee in totaal 31 miljoen dollar op.

Ample heeft naar eigen zeggen een platform ontwikkeld om elektrische auto’s in korte tijd op te laden. Omdat het bedrijf nog in de opstartfase zit is vooralsnog weinig bekend over de achterliggende techniek die hiervoor wordt gebruikt. Shell Ventures heeft aangegeven dat het de technologie van Ample wil gaan integreren in zijn bestaande tankstation netwerk. Afgewacht moet worden hoe dit project zich zal ontwikkelen.

Koersverwachting

Sinds de presentatie van de tweedekwartaalcijfers (26 juli 2018) is de koers van Shell met bijna 5% gedaald tot 28,57 euro (9 augustus 2018). Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers van het aandeel nog altijd 16,6% hoger.

De toekomstige koers is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op Royal Dutch Shell zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Royal Dutch Shell

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links