Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: EUR/USD

Investeringsidee: EUR/USD

Het oplaaiende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China heeft er mede toe geleid dat de dollar ten opzichte van de euro sterk is opgelopen. 

De afgelopen periode is het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China verder geëscaleerd. De Amerikaanse heffingen op diverse Chinese goederen worden wellicht verhoogd van 10% naar 25%. Het zou gaan om goederen met een totale waarde van 200 miljard dollar. Persbureau Reuters meldde al snel dat China een tegenmaatregel neemt door voor 60 miljard dollar aan importheffingen op Amerikaanse goederen op te leggen.

Handelsoorlog met Europa voorlopig afgewend

Europa lag ook enige tijd in de clinch met de VS, maar eind juli wist commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een handelsoorlog af te wenden. Voorlopig zullen de VS en EU geen nieuwe importtarieven aan elkaar opleggen en bestaande heffingen afbreken. We moeten afwachten hoe het wereldwijde handelsconflict zich in de komende periode zal ontwikkelen.

Als gevolg van de toegenomen geopolitieke spanningen verslechterde het sentiment op de financiële markten en steeg de waarde van de dollar ten opzichte van andere valuta. Verwacht wordt dat zolang er onzekerheid heerst op de financiële markten de Amerikaanse dollar waarschijnlijk verder in waarde zal stijgen.

Positieve economische cijfers

Daarnaast won de dollar aan kracht dankzij positieve Amerikaanse macro-economische cijfers. In het tweede kwartaal steeg het bbp van de VS op jaarbasis met 4,1%. Het betekende de sterkste groei sinds 2014, maar was wel lager dan de 4,2% waar economen gemiddeld op rekenden.

Daarnaast lijkt de Amerikaanse werkgelegenheid zich positief te ontwikkelen. In het maandelijkse banenrapport van het Amerikaanse Ministerie van Arbeid kwam naar voren dat de banengroei in juli weliswaar bleef steken op 157.000 arbeidsplaatsen, waar gerekend werd op 193.000, maar dat tegelijkertijd de cijfers over mei en juni opwaarts zijn herzien. De banengroei kwam over deze twee maanden 59.000 hoger uit dan eerder was geraamd. Verder bleef de Amerikaanse werkloosheid in juli stabiel op 3,9%.

Steun door renteverhoging

Als gevolg van de sterke economische cijfers van de VS handhaafde de Federal Reserve begin augustus de rente. Handelaren gepolst door Bloomberg achten de kans aanzienlijk groot dat de rente nog dit jaar twee keer opwaarts wordt bijgesteld. Mocht de Federal Reserve de rente verhogen zal dit mogelijk de koers van de dollar ondersteunen.

De toekomstige verhouding tussen de euro en de dollar is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op EUR/USD zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee EUR/USD

Ontdek Vontobel’s productaanbod op www.beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links