Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Investeringsidee: Brent

Investeringsidee: Brent

De dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft de olieprijzen opgedreven, mede geholpen door een zwakkere Amerikaanse dollar. Zit er nog meer in het vat?

Begin april steeg de prijs voor een vat Brent-olie nog met meer dan 3% tot $71,34, het hoogste niveau sinds 2014. In de dagen daarna bleef Brent op dit niveau hangen door onder meer de toegenomen spanningen in het Midden-Oosten. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde aan wellicht maatregelen te nemen tegen de mogelijke gifgasaanval die onlangs in Syrië plaatsvond.

In het verlengde daarvan zou Trump kunnen besluiten de nucleaire deal met Iran op te zeggen. In 2015 besloten diverse Westerse landen waaronder de VS om economische sancties tegen het land te verlichten, in ruil zou Iran zijn nucleaire programma drastisch inperken. Iran heeft echter zijn steun toegezegd aan de Syrische overheid.

Wanneer de nucleaire deal door de VS zou worden ontbonden kan dit leiden tot nieuwe sancties tegen Iran, wat onder meer de olie-industrie zou raken en de olieprijzen opdrijven.

Zwakke dollar

Een andere factor die de prijs voor een vat Brent-olie ondersteunt is de zwakke Amerikaanse dollar. De dollar is onder druk komen te staan door uitspraken en het beleid van Trump. De Amerikaanse president hanteert vooralsnog een vrijgevig begrotingsbeleid, met als doel om de Amerikaanse economie te stimuleren.

Recent is de dollar weer iets gestegen. De Federal Reserve is namelijk optimistischer over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie en hintte erop dat wellicht meer renteverhogingen zullen volgen dan waar eerder rekening mee werd gehouden.

Mocht de dollar in de komende maanden verder aansterken zal dit de olieprijzen kunnen drukken. Afgewacht moet worden hoe de toekomst zich zal ontwikkelen.

Rol OPEC

Verder kan de OPEC in de komende maanden een rol gaan spelen in de olieprijsvorming. De OPEC zag in maart de olieproductie van de landen die zijn aangesloten bij het oliekartel dalen tot het laagste niveau in een jaar tijd. Zij verwachten dat dankzij gezonde economische vooruitzichten voor 2018 en positieve autoverkopen in de afgelopen maanden, de wereldwijde vraag naar olie verder toeneemt met 30,000 vaten per dag tot 1.63 miljoen vaten per dag.

Omdat de OPEC vooralsnog een productiebeperking hanteert kan dit leiden tot hogere olieprijzen. Wanneer de OPEC echter zou besluiten om de olieproductierestricties terug te schroeven kan dit de olieprijzen drukken.

De toekomstige prijsvorming is onderhevig aan verscheidene politieke, industriële en sectorspecifieke alsmede economische factoren. Beleggers zouden rekening moeten houden met deze risico’s wanneer zij hun investeringsbeslissingen nemen. Ontwikkelingen kunnen op ieder moment anders zijn dan waar beleggers op rekenen, wat kan resulteren in kapitaalverliezen.

Vontobel producten op Brent zijn verkrijgbaar bij DEGIRO.

Investeringsidee: Brent

Ontdek Vontobel's productaanbod op beursproducten.vontobel.com/NL/NL.

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links