Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Heijmans hervat zijn uptrend

Heijmans hervat zijn uptrend

Actieve kortetermijnbeleggers zoeken steeds naar kansen op het speelveld, waarbij zij de indicatoren inzetten om objectieve metingen te kunnen doen. Daar gaat een subjectief sausje overheen, zodat een mooi scenario tevoorschijn komt. Zoals op de dagkaart van Heijmans.

Positieve trendfase

Charttechnisch herken je een positieve trendfase aan een serie hogere toppen en hogere bodems, waarbij de koers oploopt van linksonder naar rechtsboven. Als dit gebeurt boven een opkrullende SMA-lijn in combinatie met een positieve swingteller en groene swingtrader, dan is er een objectieve bevestiging van de charttechnische bevinding. Een verdere koersstijging ligt dan voor de hand.

Bodemsignalen

Er moeten voldoende signalen zijn die aansturen op een hervatting van de uptrend, zodat een acceptabele risk/rewardratio zichtbaar wordt. Welnu, er wordt gebodemd op afgerond €12,60, gelijk aan de groene streep nipt onder de SMA, de tweede witte candle is in de maak na een voorliggend Bullish Engulfing patroon, de swingteller springt op +1 en de swingtrader noteert in de plus.

Voldoende munitie voor de bulls om de aanval in te zetten richting de recente top op afgerond €14,30. Mocht het allemaal tegenvallen, dan vervagen de positieve vooruitzichten bij koersvorming onder de groene streep.

Coaching

Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op €12,30; deze Turbo heeft een hefboom van 5,28. De stoploss van de Turbo ligt nipt onder SMA en steunstreep.

Als het scenario niet meer valide is, hetgeen onder €12,50 het geval is, dan wordt de niet-uitgestopte-turbo netjes opgeruimd. Bij een vrije val onder €12,30 zal de Turbo wel worden uitgestopt. Onder €12,30 is het immers niet meer interessant om een kooppositie te hebben.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Wereldwijd chiptekort stuwt omzet en aandelenkoers ASML omhoog 03 mei
  2. Heijmans hervat zijn uptrend 26 apr
  3. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  4. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
  5. Wat betekent het Brexit-akkoord voor aandelen? 14 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare