Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Basic-Fit in mooie trendstand

Basic-Fit in mooie trendstand

Als actieve kortetermijnbelegger is het van belang om zogenaamde ‘Low Risk Opportunities’ te zoeken, ofwel kansen in de markt met een zeer redelijke slagingskans. Een juiste statistische edge wordt het ook wel genoemd.

Welnu, vooral de fondsen die een mooie trendmatige beweging laten zien, herbergen dit soort kansen. Ik heb er een gevonden op de dagchart van Basic-Fit.

Positieve trendfase

klik om te vergroten

Charttechnisch herken je een positieve trendfase aan een serie hogere toppen en hogere bodems, waarbij de koers oploopt van linksonder naar rechtsboven. Als dit gebeurt boven een opkrullende SMA-lijn in combinatie met een positieve swingteller en groene swingtrader, dan is er een objectieve bevestiging van de charttechnische bevinding. Een verdere koersstijging ligt dan voor de hand. Maar hoe zit dat nu dan met de edge?

Bodemsignalen

Er moeten voldoende signalen zijn die aansturen op een hervatting van de uptrend, zodat een acceptabele risk/rewardratio zichtbaar wordt. Welnu, er wordt gebodemd op afgerond €34,50, gelijk aan een 50% Fibo-retracement, de tweede witte candle is in de maak, de swingteller staat op +2 en de swingtrader noteert in de plus. Voldoende munitie voor de bulls om de aanval in te zetten richting de recente top op afgerond €37,50.

Als je de eerdere bodem op €31,40 en de recente top op €37,58 in ogenschouw neemten vervolgens €34,52 als hogere bodem aanmerkt, dan zie je de trendsetup als prelude voor de Low Risk Opportunity.

Coaching

Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op €33,50. Deze Turbo heeft een hefboom van 6,10.

De stoploss van de Turbo ligt ruim onder de SMA en zal dan ook niet zo snel worden geraakt. Als het scenario niet meer valide is, hetgeen onder €34,50 het geval is, dan wordt de niet-uitgestopte turbo netjes opgeruimd.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Wereldwijd chiptekort stuwt omzet en aandelenkoers ASML omhoog 03 mei
  2. Heijmans hervat zijn uptrend 26 apr
  3. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  4. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
  5. Wat betekent het Brexit-akkoord voor aandelen? 14 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare