Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TomTom rijp voor een rally?

TomTom rijp voor een rally?

De beurzen liggen er nog steeds goedgemutst bij, maar her en der zie ik toch wel wat haperingen bij de bulls. Daar dus even oppassen voor winstnemingen. Maar er zijn ook speelvelden waarop de bulls voorsorteren voor mogelijk een interessante rally.

Dit levert dus een zogenaamde voorwaardelijke koopkans op, hetgeen het geval is op de dagkaart van TomTom. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Positieve overgangsfase

klik om te vergroten

Wat betreft trendmatigheid verdient de grafiek absoluut geen schoonheidsprijs. Geen duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems, of andersom, geen overtuigende richting.

De laatste paar dagen kleven de candles aan de gemiddeldelijn met vandaag een poging om een witte candle te plaatsen in combinatie met een positieve swingteller en een groen signaal op de swingtrader. Maar dat is niet voldoende: de rode streep op €8,38 is een hobbel die genomen moet worden.

Voorwaardelijke koopkans

De bulls zijn los als zij de €8,38-rode streep weten te slechten. Dan komt er veel potentieel vrij tot maar liefst €9,50 of krap €10,00 aan toe. Vandaar de voorwaarde om tot koopacties over te gaan als de rode streep wordt gepasseerd.

Offensieve koopjesjagers daarentegen kunnen uiteraard overwegen om alvast te anticiperen op een uitbraak. Mocht de koers onder de SMA op 8+ duiken, dan vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk.

Coaching

Anticiperende koopjesjagers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op €7,90, deze Turbo heeft een hefboom van 7,28.

De stoploss van de Turbo ligt net onder de chartstop van de setup, dus alles netjes opruimen als de bulls falen in hun poging naar boven uit te breken. Boven €8,38 zijn er additionele koopkansen en kunnen posities dus worden uitgebreid.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Wereldwijd chiptekort stuwt omzet en aandelenkoers ASML omhoog 03 mei
  2. Heijmans hervat zijn uptrend 26 apr
  3. AEX bereikt hoogste slotstand ooit. Is een grote correctie onvermijdelijk? 19 apr
  4. Basic-Fit in mooie trendstand 19 apr
  5. Wat betekent het Brexit-akkoord voor aandelen? 14 apr
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare