Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Nederlandse rente gaat weer dalen

Nederlandse rente gaat weer dalen

Niet alleen mooie en spannende bewegingen op de aandelenvelden, ook op andere velden is er van alles te beleven. Zo dient zich een koopkans aan op de dagkaart van een van de smaakmakers op het Damrak, te weten de Euro Bund future.

Een korte opleving in de Bund impliceert een daling van de rente. Ik zal de propositie voor u duiden.

Positieve overgangsfase

De dagchart kenmerkt zich door een redelijke mate van trendmatigheid en tevens beweeglijkheid. Dit impliceert in de praktijk veelal een grillig verloop met per saldo een aanwijsbare richting.

klik om te vergroten

Momenteel beweegt de koers nipt boven de gemiddeldelijn met de swingteller op +1, de RSI net onder de 50-lijn en de Swingtrader nipt op groen. Dus een positieve overgangsfase met de intentie van de bulls om een uptrend te starten.

SMA-steun

In een overgangsfase is het van belang dat de gemiddeldelijn, op mijn charts altijd de 55 SMA, dienst doet als dynamische trendlijn, sleepkabel of vangnet voor de bulls. In dit geval is dat krap 175,00 dus het cruciale kantelpunt onder in het veld.

De bulls moeten hierboven blijven om een parade te laten zien naar de eerste rode streep op 176+. Geen overdreven rally, maar wel interessant om mee te spelen.

Coaching

Kortetermijntrendvolgende beleggers zien hun kansen op de dagkaart. Met steun op 175,00 en een haalbaar koersdoel van ruim 176,00 is de risk/rewardratio prima. Zolang de candles wit kleuren, de swingteller doortelt en de swingtrader meer groene staafjes laat zien, is het interessant om koopposities aan te houden.

Turbo's

BNP Paribas Turbo Long

BNP Paribas  Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare