Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Moeizame stierenstrijd bij Shell

TA: Moeizame stierenstrijd bij Shell

Onze Koninklijke geniet in het algemeen warme belangstelling bij vele beleggers. Niet alleen de lange termijn investeerders, maar ook de offensieve koopjesjagers zien regelmatig kansen langskomen.

Voor hen herbergt de dagkaart een interessante rebound beweging die ik nader zal duiden. Met alvast de melding dat er thans een moeizame strijd gaande is. Wellicht kunnen de koopjesjagers een handje helpen?

Overdreven afstraffing

Begin dit jaar stonden de stieren rond €26,50 in het veld, maar daarna ging het rap bergafwaarts. In sneltreinvaart werd de koers omlaag gedrukt tot 23+ aan toe.

Dat was toevalligerwijs of niet gelijk aan de onderkant van een brede trading range op de weekkaart (zichtbaar in mijn Chart Service updates).

Op de dagkaart verschenen oranje MRI candles, die aangeven dat de afstand met de SMA te groot is. De swingteller stond op -9, de RSI dreigde met een OS-upcross en mijn NBTrade Indicator noteerde in het rood. Een rebound kon dan ook niet uitblijven.

Mager herstel

Prompt verschenen er eerder deze week wat witte candles als startschot voor een herstelbeweging ofwel rebound richting de Fibo-zone rond €24,75 tot wellicht €25,75.

De swingteller staat ook inmiddels in een rebound stand, maar de bulls haperen.

Het kan niet zo zijn dat de rebound nu al opdroogt. Dat zou toch een behoorlijk zwakte bod zijn van de stieren.

Daarom ook een dringende oproep aan alle koopjesjagers om er voor te zorgen dat er witte candles verschijnen en dat de rebound aan kracht wint. Help de bulls een handje en profiteer daar zelf ook van.

Turbo's

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Long

BNP Paribas Royal Dutch Shell Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare