Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: EUR/USD van 1,13 naar 1,18

Door Nico Bakker op 02 nov 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: EUR/USD van 1,13 naar 1,18

Het valutapaar EuroDollar is een prima smaakmaker op het Damrak, het koersverloop beïnvloedt menig aandelenchart. Maar het koersverloop zelf kan ook aanleiding zijn om posities in te nemen en dat is nu weer het geval.

De weekchart indiceert een opleving van 1,13 naar 1,18. Ik zal dit steunscenario nader voor u uitwerken.

Tussen groen en rood

Op afstand gezien is er sprake van een dalende trendfase. De candles staan immers onder een licht dalende gemiddelde lijn en de swingteller staat in het rood. Volgens mijn Dashboard een DOWN status.

Maar binnen de dalende trend tekent zich een bandbreedte af tussen afgerond 1,13 en 1,18. De onderkant op 1,13 was al eerder een springplankje voor de bulls, vandaar dat op dat niveau een groene steunstreep ligt.

Met de huidige witte candle in de maak ziet het er naar uit dat een opleving aanstaande is. Tweemaal steun op 1,13 zou in het kader van de trading range binnenkort tweemaal weerstand op 1,18 moeten opleveren. Dat is althans de verwachting.

Steunscenario

Voor swingtraders is er dan ook een prima gelegenheid om aan de koopkant in actie te komen. Met een uitstekende risk-reward verhouding kan geprofiteerd worden van een opleving naar 1,18.

Mochten de bulls onverhoopt falen, dan komt bij koersvorming onder 1,13 het geschetste steunscenario te vervallen.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.