Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Shell bulls in beweging

TA: Shell bulls in beweging

Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de korte termijn speelvelden. Aandelenkoersen worden flink heen en weer geslingerd, beer en stier strijden om de hegemonie, het is hard werken voor de actieve belegger die met twee handen aan het stuur moet navigeren.

Maar de heftige turbulentie biedt ook koopkansen, zoals dat nu het geval is op de dagkaart van RDShell. Daar gaan de bulls proberen een nieuwe uptrend te starten. Zij richten hun vizier op 30+, lees maar verder.

Bijna alles plus

Om een positief scenario te kunnen schetsen heb ik natuurlijk positieve technische signalen nodig, dat lijkt me logisch. Welnu, ik kan drie positieve elementen noemen vanuit mijn Dashboard Beleggen methodiek.

Het vierde plusje ontbreekt om een volledige UP status te rechtvaardigen. De candle van vandaag kleurt op moment van schrijven wit, de swingteller als versnellingsmeter staat een tandje hoger op +2 en de witte candle staat boven de vlakke gemiddelde lijn.

De RSI blijft achter, die noteert nipt onder de 50-lijn. Al met al voldoende bevindingen om een opleving te verwachten.

Verse uptrend

Zoals het er nu naar uitziet, krijgen de bulls de gelegenheid om een nieuwe of verse daily uptrend te starten. Zolang de koers boven de SMA op 28,50 blijft bewegen, de candles wit kleuren en de swingteller doortelt in een positieve stand, is een opleving naar zo mogelijk 30+ het meest waarschijnlijke scenario.

Er zijn dus nu al offensieve koopkansen. Als binnenkort de RSI boven de 50-lijn noteert en de UP status op het Dashboard valide is, zijn er additionele koopkansen. Bij koersvorming onder 28,40 met bevestiging onder 28,00 vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk.

De voortgang van het koersverloop van Shell zal ik melden op @TheDailyTurbo, inclusief een update van de dagchart.

BNP Paribas Turbo's RDShell

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links