Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: AMG springplank op 46,50

Door Nico Bakker op 06 jul 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: AMG springplank op 46,50

De indicatoren op de dagkaart staan bijna op groen voor AMG nu de correctieve fase afgerond kan worden en de koers weer hogere niveaus kan opzoeken. De chart ziet er dan ook uitnodigend uit voor de actieve belegger en koopposities zijn derhalve te overwegen.

De technische condities die hieraan ten grondslag liggen zal ik nader voor u toelichten.

Uit het boekje

In april werd een koersstijging ingezet vanaf krap 34 euro. In een patroon van hogere toppen en hogere bodems wist de koers in korte tijd te stijgen naar 53,45 waar de meest recente top te vinden is.

De afgelopen dagen volgde een correctieve fase. Rond 46+ waar het 38,2% Fibonacci niveau een cluster vormt met de steunzone en het sterk stijgende koersgemiddelde, werd de correctie afgerond. Tel daarbij op dat de swingteller aan een nieuwe plusserie begint en de RSI bodemt boven dynamisch oversold gebied en alle technische ingrediënten voor een kooppositie zijn aanwezig.

Charttechnisch is de koersontwikkeling in AMG dan ook een ‘textbook example’ zoals dat zo mooi klinkt in het Engels, oftewel de ultieme uitnodiging voor de korte termijn Dashboard belegger. Het is dan ook geen verrassing dat de UP conditie op het Dashboard prijkt en de Enter Long coaching aanbeveling van toepassing is.

Risk/Reward verhouding

Als de uptrend een verder vervolg krijgt, ligt er potentieel richting 53,45, thans de meest recente top en weerstand. Uiteraard kan de markt de komende weken anders besluiten en de weg omlaag kiezen.

Uiteraard zullen de Dashboard indicatoren daar tijdig voor waarschuwen, maar toch is het verstandig van te voren een exit te bepalen indien het misgaat. In dat geval gaat onder circa 46 een overgangsfase van start en is het positieve scenario van tafel.

De Risk/Reward verhouding is daarmee in orde. Al met al hebben kopers charttechnisch dus de beste papieren in handen. Voor nu bezien of de rit richting krap 54 daadwerkelijk verder vorm krijgt de komende dagen.

BNP Paribas Turbo’s AMG:

eurdol

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.