Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Adyen op grillig speelveldje

TA: Adyen op grillig speelveldje

De nieuwe speler op het Damrak heeft natuurlijk veel te weinig data om een dagchart, laat staan een weekchart, te vervaardigen. Ik kreeg deze week zelfs de vraag of er al een maandchart beschikbaar is.

Ja, één candle, pfffff... Maar als ik inzoom op een uurgrafiek dan is er wel een technisch oordeel te geven. Leest u maar verder. 

Stabiel in de range

Alle beschikbare data gepresenteerd in een uurgrafiek (elke candle behelst een uur) leert dat er momenteel sprake is van een stabilisatie rond 472. De korte historie laat een bandbreedte zien tussen 401 steun en 503 weerstand, dus dat zijn vooralsnog de krijtstrepen waartussen de strijd zich afspeelt.

Van een trend is nauwelijks sprake, ik zie geen mooi proces van hogere toppen en hogere bodems. De koers zwabbert momenteel rond de SMA lijn, andere indicatoren redelijk vlak. Eigenlijk dus geen inspirerend plaatje. Wanneer wel dan? 

475 kantelpunt

Nu ziet alles er redelijk vlak uit, maar dat kan veranderen als de SMA lijn op 475 wordt gepasseerd. Dan zijn er weer koopkansen met zicht op 487 en 503 als haalbare koersdoelen. Noteer 475 maar als koopkantelpunt. Mocht daarentegen de koers onder 465 duiken, dan zullen de beren een kans krijgen om te zakken naar de 401 zone. 

Voor nu dus rust aan het front als opmaat voor een nieuwe significante beweging op een ultra kort speelveld. 

BNP Paribas Turbo’s Adyen:

eurdol

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links