Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Dubbele bodem EUR/USD

TA: Dubbele bodem EUR/USD

Vorige week heb ik reeds aandacht gevraagd voor de dagkaart van het valutapaar EUR/USD, waar de 1,15 passage dienst zou moeten doen als springplank voor een rally naar 1,19.

Welnu, het ging in eerste instantie wat moeizaam, er was behoefte aan een extra aanloopje, waardoor er nu een Adam dubbele bodem is geplaatst. Kortom, een herkansing voor de bulls. Leest u verder.

Springplank

Een van de basisregels van technische analyse is de veronderstelling dat marktgedrag zich herhaalt. Natuurlijk niet voor de volle 100%, dat zou beleggen en trading wel erg makkelijk maken.

Er zijn altijd wel wat afwijkingen, maar in grote lijnen herkennen we patronen vanuit het verleden en daar handelen we naar. Een herkenbaar steunniveau uit het recente verleden kan dan de trigger zijn om te handelen zoals we dat destijds ook hebben gedaan.

Nu ziet u op de dagkaart hoe fel er voor de tweede maal wordt opgeveerd vanaf 1,15. Op dit niveau wordt tweemaal een spike steun gevonden en dat duidt op een dubbele bodem, gevoed door twee spikes en dat noemen we dan een Adam bodem. Zou de bodem gevormd worden door twee bodies, dan noemen we dit een Eva bodem, dat u dat maar weet.

Longkansen

Als longspecialist (ik doel daarbij op mijn speurneus naar long kansen) mag ik u dan ook wederom een longkans voorschotelen met een uitstekende Risk/Reward verhouding. Zolang de candles wit kleuren zijn er instapkansen met een stop op 1,15 en een verwacht koersdoel van 1,19.

Klein verliespotentieel tegenover veel meer winstruimte. Dat zien we graag als trader, niet waar? Help de Eurobulls maar een handje, maar grijp op tijd in als zij toch een andere weg willen bewandelen.


BNP Paribas Turbo’s EUR/USD:


eurdol

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links