Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Offensieve koopkans Porsche

TA: Offensieve koopkans Porsche

De koersontwikkeling van het aandeel Porsche geeft aanleiding om een nieuwe kooppositie te overwegen. Een offensieve wel te verstaan, want we gebruiken hiervoor het Booster systeem gevoed door onze Dashboard indicatoren met aangescherpte parameters. Ik zal het charttechnische speelveld voor u duiden en de verwachte route uitstippelen.

Pullback

Recent wist de koers na een periode van lagere toppen en lagere bodems boven de topzone op 68 te klimmen en tevens de dalende SMA lijn te passeren. Een overgangsfase ging daarmee van start. De uitbraak leidde tot krap 75 waar getopt werd.

De ingezette pullback is nu aanbeland rond het 61,8% Fibonacci niveau en de SMA lijn. Met de swingteller op -9 en een witte candle chart technisch een mooi punt om te bodemen. Tel daarbij op dat de RSI uit oversold gebied klimt en het plaatje is compleet.

Als de swingteller in een plusstand springt, is de UP conditie valide en een offensieve koopkans daarmee gerechtvaardigd. Daarbij is ook de Risk/Reward in prima verhouding, indien een exit onder circa 68 overwogen wordt en een eerste koersdoel richting krap 73 of eventueel 75 genoteerd kan worden.

Exit experiment

Aangezien het exit management van groot belang is, is een experiment zo nu en dan op zijn plaats. De grootste winst zit in het beperken van het verlies en het laten doorlopen van de winst, dat weet u natuurlijk.

Welnu, om posities langer te kunnen aanhouden en winsten te optimaliseren, experimenteren we in het Booster systeem met een doorlopende swingteller. U ziet dit aan de reeksen die verder doorlopen dan de gebruikelijke +9 en dit stelt ons in staat om de trend langer uit te zitten.

In geval van de Porsche Booster Trade anticiperen we op een omslag van de swingteller na een -9 stand.

Volg de voortgang van de Porsche Trade live via @TheDailyTurbo

eurdol

Klik op de grafiek voor een grote versie


Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


BNP Paribas Turbo’s Porsche:

Op bnpparibasmarkets.nl vindt u meer informatie over Turbo’s zoals actuele koersen, een overzicht van het assortiment en documentatie met betrekking tot Turbo’s.


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links