Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Climax scenario voor Boskalis

TA: Climax scenario voor Boskalis

Ik vertel geen nieuws als ik meld dat de koers van Boskalis in tijd van een paar weken ontzettend hard onderuit is gehaald. Een vrije koersval van 31+ naar krap 23,00, u heeft het vast gezien.

Wel nieuws is de melding dat het technisch gezien tijd wordt voor een zogenaamd climax scenario, ofwel een koopkans voor offensief ingestelde koopjesjagers. Sta mij toe het begrip climax scenario nader toe te lichten.

Katapult

Het is goed zichtbaar hoe de koers in een vrije val geraakte en de in eerste instantie matige downtrend een stevige impuls gaf. Rond 30 tot 31 kruiste de koers met een forse zwarte candle de SMA lijn neerwaarts, waarbij de swingteller direct in een minstand sprong. Op het Dashboard verscheen dan ook een DOWN conditie.

Na enkele spartelingen van de bulls om het vege lijf te redden sloegen de beren genadeloos toe, hetgeen ook resulteerde in een Enter Short (ES) coaching aanbeveling. Sindsdien ging het rap omlaag, waarbij de afstand met de gemiddelde lijn aanzienlijk toenam. Eigenlijk een veel te grote afstand, waardoor de katapult thans behoorlijk strak staat.

Welnu, dit laatste is een belangrijk gegeven in een climax scenario. Een forse actie van de beer in dit geval roept veelal een ferme reactie van de stier op om de spanning onder in het veld te verminderen. De natuurlijke wet van ‘felle actie en reactie’ gaat wat dat betreft ook op bij koersbewegingen.

Reboundkansen

Goed, een opwaartse reactie ligt voor de hand, de katapult mag worden losgelaten. Eerste aanzet hiertoe wordt al gegeven met de plaatsing van witte candles, waardoor in ieder geval 22,90 als steungrens en vangnet genoteerd mag worden.

De RSI krult langzaam omhoog, dus een rebound naar de Fibo zone rond 26,60 tot 28,90 is alleszins aannemelijk. Een uitgelezen kans voor rebounders en koopjesjagers om de bulls een handje te helpen.

altice

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links