Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Zilver in de herkansing

TA: Zilver in de herkansing

Zilver heeft in de afgelopen weken een sterke daling laten zien. Aan de verkoopdruk lijkt nu mogelijk een einde te komen, waardoor er zicht komt op een opleving. Dit scenario zal ik nader duiden aan de hand van de daggrafiek. 

Einde daling

Nadat het edelmetaal zilver wekenlang een zijwaarts koersverloop liet zien, werd de berendruk te groot en is de koers neerwaarts door de steun op 16,45 gezakt. De daling, als zijnde een vervolg van de downtrend, werd bevestigd door koersvorming onder de licht dalende SMA lijn.

De technische indicatoren geven nu echter aanleiding dat de bulls mogelijk de leiding gaan herpakken. De swingteller is verder afgeteld en noteert inmiddels op -9, waarmee het zijn ultimo vooralsnog heeft bereikt.

Ook de RSI is verder gedaald onder de 50 en verkeert inmiddels in een oversold conditie, waarbij er een lichte stijging zichtbaar is in de RSI lijn. Op de chart kleurt de huidige candle wit, wat een teken is dat de bulls aan zet zijn. Voor shortspelers zijn dit signalen om te overwegen hun winsten veilig te stellen.

Rebound

Daar tegenover staat dat actieve long spelers dit signaal kunnen gebruiken om een rebound te spelen. Met de steun op 15,66 en de Fibonacci retracement zone rond 16,50 is de Risk Reward ratio prima. Voorwaarde voor de reboundspelers is wel dat Zilver witte candles blijft produceren op zijn dagkaart. 

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links