Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Trading range scenario voor SBMO

TA: Trading range scenario voor SBMO

Op de weekkaart van dit fonds tekenen de contouren van een trading range zich af. Dit is een prima techisch landschap voor swingtraders die binnen de krijtstrepen van de range hun puntjes proberen te pakken.

Dankzij het Bullish Engulfing patroon onder in de range, dienen zich thans koopkansen aan. Ik zal een nadere toelichting geven.

Trading range

Een trading range is charttechnisch te herkennen aan een serie gelijke toppen en gelijke bodems. Een zijwaarts koersverloop derhalve tussen duidelijke kantelpunten. In het geval van SBMO ligt de onderkant van de bandbreedte rond 12,90, terwijl de bovenkant op 15,60 tot 16+ ligt.

Het zijn geen keiharde grenzen, het gaat veelal om een zone waarbinnen bodems en toppen worden geplaatst. Nu doet zich een mooi charttechnisch verschijnsel voor, te weten de vorming van een Bullish Engulfing patroon, ofwel een positief omarmingspatroon.

Dit patroon staat onder in de range, dus biedt perspectieven voor de bulls. Zij krijgen de kans de koers op te stuwen naar de bovenkant van de bandbreedte

Goeie RR ratio

Steunvorming onder in de range met uitzicht op een rally naar de bovenkant, dat zijn de betere plekken op de chart om toe te slaan. De Risk/Reward ratio (verhouding tussen verlies- en winst potentieel) is daar veelal heel goed.

Beetje verlies, maar veel meer winst, zo zou je een goeie RR ratio kunnen omschrijven. Welnu, u ziet op de weekkaart, dat dit nu het geval is. Succes!

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links